СРБИ ИЗ ДРЕНА НЕ ОДУСТАЈУ, ОСТАЈУ НА УЛИЦИ: Албанци отели земљу и граде полицијску базу, село "окупирали" специјалци

Д. ЗЕЧЕВИЋ

01. 02. 2023. у 20:17

МЕШТАНИ Дрена одлучили су да ову ноћ проведу на улици у близини места где се изводе радови које је јутрос тешком механизацијом започела Влада у Приштини, а које обезбеђују припадници специјалних јединица полиције тзв. Косова.

СРБИ ИЗ ДРЕНА НЕ ОДУСТАЈУ, ОСТАЈУ НА УЛИЦИ: Албанци отели земљу и граде полицијску базу, село окупирали специјалци

Izvor: Kosovo Online

Како је потврдио председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић, мештани су одлучили да ову хладну ноћ проведу ван својих домова.

- Они су одлучни у намери да ноћ проведу под отвореним небом, не желе да иду кућама. Истрајни су и одлучни у намери да не дозволе да им се отима имовина и да се на њиховим имањима гради било каква полицијска база, јер тај објекат није у интересу народа који живи овде - рекао је Тодић.

Он напомиње да мештани категорички траже да се обуставе радови који су јутрос започети.

- Захтевају да се престане са радовима и да се ова одлука повуче, јер они не дозвољавају градњу базе и решени су да истрају у томе. Ја сам уз свој народ и остаћу уз њих - поручио је Тодић који се у селу Дрен налази са окупљеним грађанима и њиховим породицама.

Током вечери мештанима су се придружили и њихови рођаци који им дају подршку у захтевима за повлачење одлуке које је косовска влада донела 16. јануара, а у којој је предвиђена експропријација више од 80 хектара земљишта у општини Лепосавић.

Становници Дрена су се окупили данас, одмах након сазнања да су започети радови на путу који води од магистрале из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку и брда на којем је извршена нелегална експропријација земљишта.

Координатор акције, потпуковник полиције тзв. Косова Ветон Ељшани рекао је да ће ту бити гранична полицијска станица, и да Полиција само извршава одлуку Владе.

БОНУС ВИДЕО: МОРБИДНА РЕКЛАМА У ПРИШТИНИ - Како Куртијеви медији позивају на бојкот српских производа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (3)

БОЛНА ИСПОВЕСТ ЖИКЕ ТОДОРОВИЋА: Никада се није опоравио од изненадне смрти оца и сина