СРБИ ИЗ ДРЕНА НЕ ОДУСТАЈУ, ОСТАЈУ НА УЛИЦИ: Албанци отели земљу и граде полицијску базу, село "окупирали" специјалци

Д. ЗЕЧЕВИЋ

01. 02. 2023. у 20:17

МЕШТАНИ Дрена одлучили су да ову ноћ проведу на улици у близини места где се изводе радови које је јутрос тешком механизацијом започела Влада у Приштини, а које обезбеђују припадници специјалних јединица полиције тзв. Косова.

СРБИ ИЗ ДРЕНА НЕ ОДУСТАЈУ, ОСТАЈУ НА УЛИЦИ: Албанци отели земљу и граде полицијску базу, село окупирали специјалци

Izvor: Kosovo Online

Како је потврдио председник Привременог органа Општине Лепосавић Зоран Тодић, мештани су одлучили да ову хладну ноћ проведу ван својих домова.

- Они су одлучни у намери да ноћ проведу под отвореним небом, не желе да иду кућама. Истрајни су и одлучни у намери да не дозволе да им се отима имовина и да се на њиховим имањима гради било каква полицијска база, јер тај објекат није у интересу народа који живи овде - рекао је Тодић.

Он напомиње да мештани категорички траже да се обуставе радови који су јутрос започети.

- Захтевају да се престане са радовима и да се ова одлука повуче, јер они не дозвољавају градњу базе и решени су да истрају у томе. Ја сам уз свој народ и остаћу уз њих - поручио је Тодић који се у селу Дрен налази са окупљеним грађанима и њиховим породицама.

Током вечери мештанима су се придружили и њихови рођаци који им дају подршку у захтевима за повлачење одлуке које је косовска влада донела 16. јануара, а у којој је предвиђена експропријација више од 80 хектара земљишта у општини Лепосавић.

Становници Дрена су се окупили данас, одмах након сазнања да су започети радови на путу који води од магистрале из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку и брда на којем је извршена нелегална експропријација земљишта.

Координатор акције, потпуковник полиције тзв. Косова Ветон Ељшани рекао је да ће ту бити гранична полицијска станица, и да Полиција само извршава одлуку Владе.

БОНУС ВИДЕО: МОРБИДНА РЕКЛАМА У ПРИШТИНИ - Како Куртијеви медији позивају на бојкот српских производа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (3)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори