ПОСЕБНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Посланици данас о Косову и Метохији - седници присуствује и председник Александар Вучић

С.С.Р.

02. 02. 2023. у 07:10

СИТУАЦИЈА на Косову и Метохији, француско-немачки план који је постао нови преговарачки оквир за дијалог са Приштином, како ће Србија одговорити на притиске Запада да се што пре реши косовско питање биће теме данашње посебне седнице којој ће присуатвовати и председник Александар Вучић.

ПОСЕБНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ: Посланици данас о Косову и Метохији - седници присуствује и председник Александар Вучић

Фото: Н. Скендерија

Пред посланицима је Извештај о преговорима са привременим институцијама у Приштини за претходна четири и по месеца, где су наведени сви догађаји који су довели до повећања кризе у овом делу Србије. Међу њима су 68 напада на Србе на етничкој основи, одбијање власти премијера привремених институција да формира Заједницу српских општина, упади косовских специјалаца на север...

Председник Вучић је рекао је да ће "одговорити свакоме, без правдања, јер се боримо за своју земљу више него што се садашња опозиција борила".

- Ако мислите да ћете да ми држите предавање, да ће то да буду ваши монолози на које немам одговор... Знате, врећа не узвраћа ударац, а часни и одговорни и озбиљни људи умеју да узврате политички ударац - истакао је Вучић.

На питање о најави петиције против европског предлога за КиМ, који је веома неповољан по Србију и подразума да се сложимо и са чланством лажне државе у УН, а коју би наводно, између осталих, требало да потпише и некадашњи председник СРЈ Војислав Коштуница, Вучић је рекао да је то демократско право:

- Нико није обрадован тим планом у Србији, али када прочитате образложење те петиције запитате се што си пустио 2001. године из затвора око 1.800 терориста, међу којима и браћу Мазреку, која су силовала Српкиње у Клечки?

Председник је указао да је слога никад потребнија:

- Многи мисле да када је Србији тешко да је то некима прилика да се дочепа политичких поена и власти. Други председници би рекли шта имају у парламенту и одлазили, а ја сам једини који је остајао на расправи.

Иначе, опозиција инсистира да добије предлог немачко-француског плана. Седници ће присуствовати и чланови Владе.

 Лаж о митингу

О СПЕКУЛАЦИЈАМА да напредњаци спремају митинг подршке испред Народне скупштине, Вучић је рекао да је то лаж:

- Кад будемо правили скуп чуће цела Србија и довешћу 150.000 људи, а не 2.000 као неки, па да после причам да је било 20.0000.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (226)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер