ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: "Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи"

Новости онлајн

01. 02. 2023. у 14:15

НА ПУТУ који води од магистралног пута из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку, и надаље до врха брда на ком је према одлуци Владе Косова извршена нелегална експропријација земљишта, од јутрос се ради на проширењу сеоског пута уз употребу тешке механизације. Овим поводом огласио се директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи

Фото Танјуг

"Аљбин Курти данас је са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у општини Лепосавић, конкретно селима Дрен и Лешак, коју је бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији. 

У засеоку Засеље, јутрос су Куртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном експропријацијом обухваћено.  

О овој новој узурпацији српске земље на северу Косова и Метохије јутрос сам директно обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака. 

Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Куртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе.

Одлуку о нелегалној експропријацији Приштина је донела са јасном намером Куртија да изазове нове тензије и кризу на терену", наводи Петковић у саопштењу. 

БОНУС ВИДЕО:

ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени