ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: "Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи"

Новости онлајн

01. 02. 2023. у 14:15

НА ПУТУ који води од магистралног пута из правца Лепосавића до засеока Засеље у Лешку, и надаље до врха брда на ком је према одлуци Владе Косова извршена нелегална експропријација земљишта, од јутрос се ради на проширењу сеоског пута уз употребу тешке механизације. Овим поводом огласио се директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи

Фото Танјуг

"Аљбин Курти данас је са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у општини Лепосавић, конкретно селима Дрен и Лешак, коју је бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији. 

У засеоку Засеље, јутрос су Куртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном експропријацијом обухваћено.  

О овој новој узурпацији српске земље на северу Косова и Метохије јутрос сам директно обавестио и све међународне представнике, као и лично посредника у дијалогу Мирослава Лајчака. 

Изнео сам јасан захтев да међународни представници зауставе нове једностране потезе Куртија на северу и противправне радове у општини Лепосавић којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе.

Одлуку о нелегалној експропријацији Приштина је донела са јасном намером Куртија да изазове нове тензије и кризу на терену", наводи Петковић у саопштењу. 

БОНУС ВИДЕО:

ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - Можда смо глупи, али нисмо толико

ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"

ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.

12. 06. 2024. у 20:30

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)

СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.

12. 06. 2024. у 20:25

Коментари (0)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама