ВУЧИЋ О ЛАЛИЋЕВОМ СВЕДОЧЕЊУ О АТЕНТАТУ: Говорио истину, службе ће се бавити изјавом

Tanjug

01. 02. 2023. у 12:44

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић рекао је данас поводом сведочења окривљеног сарадника у случају Беливук, Срђана Лалића, да ће се тужилаштво и службе бавити његовом изјавом која се тиче планова за рушење власти у Србији и умешаности људи из српских служби, као и из црногорског АНБ.

ВУЧИЋ О ЛАЛИЋЕВОМ СВЕДОЧЕЊУ О АТЕНТАТУ: Говорио истину, службе ће се бавити изјавом

Фото: М. Анђела/МУП Србије

Лалић је на суђењу изјавио да су Вељко Беливук и Марко Миљковић, као и Радоје Звицер и људи из безбедносних служби, пре свега дела црногорске службе АНБ, планирали да сруше власт у Србији, пре свега да убију председника Александра Вучића, који је, како је казао, био главна мета.

"Ово је први пут јавно да смо чули, али смо знали о умешаности појединаца из различитих регионалних служби", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Софији.

Он је подсетио да Лалић као окривљени сарадник не сме да лаже због себе. "Он не сме да лаже, то људи треба да знају. Он је окривљени сарадник. То је једини разлог. Сви остали смеју да лажу, а он је једини који не сме да лаже.

Ако слаже, он губи могућност сарадње и договора који је постигао са тужилаштвом, а он је постигао договор да одлежи 18 година, а овако би морао да лажи још 45, 50 можда и 60 година.

Дакле, он себе спасава говорећи истину, а друга је ствар што то руши све лажи и све неистине које су неки изговарали у протеклим годинама", рекао је Вучић. Он је додао да то говори каква се кампања и криминализација власти проводила све време и колико је ту неистина било.

"Али што се мене тиче, ја сам знао и тог дана када је припремано, знао сам да је снајпер за мене. Није то била тајна нека и надлежне службе су обавиле свој посао за разлику од оних који то нису урадили 2003", навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (71)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени