"ДОШЛИ СУ КАО КАБАДАХИЈЕ, НАОРУЖАНИ ДО ЗУБА" Исповест Срђана Петровића из Велике Хоче - "Моје вино су одвезли у винарију из које сам отеран"

Д. Зечевић

09. 12. 2022. у 21:49

ДОШЛИ су као кабадахије, али нисам могао да вратим двадесет до зуба наоружаних полицајаца.

ДОШЛИ СУ КАО КАБАДАХИЈЕ, НАОРУЖАНИ ДО ЗУБА Исповест Срђана Петровића из Велике Хоче - Моје вино су одвезли у винарију из које сам отеран

Фото: Д. З.

Вино су преточили у цистерну од 30 тона и два мања камиона. И све су превезли у некада познату винарију "Орвин" код Ораховца, а која се сад на албанском зове "Камена тврђава". Ту су мој отац и мајка провели радни век, а ту сам и ја радио до 1999, када су сви Срби остали без посла.

Ово нам дан након упада косовских полицајаца и цариника, који су из његове породичне винарије отели више од 40.000 литара вина, прича Срђан Петровић, из Велике Хоче. Целодневна драма, током које су покушавали да сачувају све што су стварали, а у чему су им помагале и комшије, завршила се онако како су Петровићи и слутили: у подруму су остале празне бачве.

- Снашла нас је велика мука. Оно што су нама урадили је чисто психичко и физичко исцрпљивање, малтретирање и моје породице, и читавог села. Хтели су да одвезу и моје судове за складиштење вина, које сам добијао од разних хуманитарних организација, али им то нисам дозволио - прича нам овај домаћин, у чијој се породици већ шест генерација производи вино од грожђа из сопственог винограда.

Петровић истиче да су припадници тзв. царине Косова, уз асистенцију наоружаних полицајаца, дошли без налога за заплену, а да су тек потом набављали некакве налоге тужилаштва:

- Они мене нису ухватили ни у транспорту, нити у продаји вина, нити сам некоме нудио пиће, већ сам га чувао у свом подруму. Када су ми рекли да се, по њиховом мишљењу, бавим незаконитом производњом, питао сам их шта да радим са грожђем из свог винограда? Наравно, нису имали одговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (4)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!