РЕАКЦИЈА МИНИСТРА СЕЛАКОВИЋА НА САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ: "Мрак у којем је Србија живела за време њихове власти неће се десити"

Новости онлајн

08. 12. 2022. у 16:35

КОЛИЧИНА изговорених лажи и обим манипулација представника бившег режима нема краја, посебно када покушавају да унизе и оповргну све оно што су Влада Р. Србије и председник А. Вучић добро урадили за Србију и грађане Србије у протеклим годинама, наведено је у саопштењу министра Николе Селаковића.

РЕАКЦИЈА МИНИСТРА СЕЛАКОВИЋА НА САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ: Мрак у којем је Србија живела за време њихове власти неће се десити

Фото: Танјуг

"Пошто је очигледно да представници Демократске странке, не само да не желе да разумеју оно што сам говорио на седници Народне скупштине, већ се врло безобразно, изокрећући моје речи, на најсрамотнији начин служе мајкама и децом, покушаћу да поновим.

Врло сам јасно говорио када је реч о мерама популационе политике и Закону о финансијској подршци породици са децом. Овај закон увео је најбоље мере које су икада донешене у Р. Србији, а чији ће се прави ефекти тек видети у наредном периоду. Поред тога што се измене овог закона у највећој мери односе на подстицаје рађања првог детета, које су увећане чак три пута, први пут је уведена једнократна исплата за друго и треће дете. Ова Влада је наставила политику Владе која је Народној скупштини предложила Закон о финансијској подршци породицама са децом и ова Влада је предложила овој Народној скупштини буџет у коме је 87 милијарди динара опредељено за пронаталну политику, за демографску политику, за помоћ породицама које се одваже да стварају бројније потомство.

Они који су урушили привреду Србије и створили незапамћену стопу незапослености, чиме су буквално уништили жељу сваког младог пара да оснивају породице, имају образа да данас некоме држе придике и говоре о бризи о породици, мајкама и деци. Подсетићу да је држава данас омогућила неограничен број вештачких оплодњи, да је повећана старосна граница за вантелесну оплодњу за жене до 45 година, као и да је омогућена оплодња са донираним репродуктивним материјалом. Од почетка ове године упућено је око 7.800 парова на поступак вантелесне оплодње што је за око 1.100 парова више у односу на исти период прошле године.

Када је реч о извињењу, да би се неко извинио мора прво да учини нешто лоше. Тако би ред био да се Демократска странка извини грађанима Србије за своју штеточинску власт за време које је у Србији распродано свако предузеће које је ваљало, да се извини за девастирану привреду и то што су оставили скоро 500.000 људи без посла, урушили међународни углед земље, оставили је без и једног пријатеља, и оно што је најгоре, побринули се за то да наши млади гледају у правцу неке друге земље као свог одредишта за будућност.

Мрак у којем је Србија живела за време њихове власти, ма колико они желели, неће се вратити. Србију данас воде одговорни људи, данас се води одговорна политика и према младима, и према пензионерима, отварају фабрике и радна места, граде болнице и путеви, а Србија је једнако поштована и на Истоку и на Западу. Зато, док се они коју су уништили сваки педаљ Србије баве ситним закулисним манипулацијама, ова Влада и председник А. Вучић раде да својим грађанима обезбеде све оно што је до пре само десет година, деценијама било далеко од њих", закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну