МАЛИ ОДГОВОРИО ГРБОВИЋУ: "За рачунање раста пензија не треба вам факултет, већ срења школа - користи се рачунска операција множење"

Новости онлајн

07. 12. 2022. у 20:11

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар финансија Синиша Мали дебатовао је вечерас у Народној Скупштини са замеником председника посланичке групе Уједињени Павлом Грбовићем на тему односа повећања пензија и повећања инфлације, и том приликом истакао да је за две године кумулативни раст пензија износио 29%, док је раст инфлације у те две године 24%.

МАЛИ ОДГОВОРИО ГРБОВИЋУ: За рачунање раста пензија не треба вам факултет, већ срења школа - користи се рачунска операција множење

Фото: Инстаграм/Синиша Мали

Он је додао да то значи да постоји и реалан раст пензија, односно повећање квалитета живота најстаријих суграђана.

Како је потпредседник Владе том приликом објаснио, до тих износа се долази множењем, на шта је Павле Грбовић одговорио да му није јасно шта се ту множи и да је тачно да није студирао економију, али да јесте Правни факултет, на коме је имао неке економске предмете.

Мали је затим реплицирао рекавши да му за ту рачуницу не треба факултет, већ средња школа, с обзиром на то да када је реч о кумулативном повећању, те да се управо користи  рачунска операција множење.

Потпредседник Владе је објаснио да се до кумулативног раста пензија од 28,9% долази тако што се 5,5% (повећање од 1.јануара 2022. године) помножи са 9% (повећање од 1.новембра 2022.) и са 12,1%, што ће бити повећање од 1.јануара 2023. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

У ЦЕНТРУ ПРЕДИВНОГ СУСА:  All Inclusive услуга, лепа плажа и уживање у култури и историји града