"ЈА САМ СЕЉАК ЧОВЕК, НАУЧИО НА МЕЊАЧ" Председник се нашалио када је сео за волан аутомобила будућности (ФОТО)

Новости онлине

08. 12. 2022. у 11:31

ПРЕДСЕДНИКУ Александру Вучићу је представник компаније "Ривијан" показао један модел возила, а због величине гепека, који се налази у предњем делу возила, нашалио се да може да послужи и као базен за децу.

ЈА САМ СЕЉАК ЧОВЕК, НАУЧИО НА МЕЊАЧ Председник се нашалио када је сео за волан аутомобила будућности (ФОТО)

Фото: Новости

Вучић је сео за волан аутомобила, чија табла је у потпуности дигитализована и у коју је уграђен и гугл асистент Алекса, и опет се нашалио:

- Ја сам сељак човек, научио сам на мењач - рекао је он.

Вучић је потом додао министарки за иновације Јелени Беговић да су ово ствари за које живи.

Шта је Ривијан

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује данас у Београду свечаном отварању технолошког центра америчког произвођача електричних возила Ривијан.

Ривијан са седиштем у Калифорнији, познат по производњи електричних камионета и теренаца, у септембру је званично најавио да у Београду отвара свој центар за истраживање и развој са намером да запосли локални технички кадар и инжењере из аутомобилске индустрије.

Компанија ће у Србији, како је раније објављено, пословати под именом Rivian SE Europe д.о.о. Београд.

Компанија Ривијан је основана 2009. и бави се дизајнирањем и производњом електричних возила. Први модели возила су Р1Т, "пикап трак" са два реда седишта за пет путника, који је проглашен најбољим возилом у својој категорији, као и Р1С, СУВ са три реда седишта за седам путника. 

Возила Р1Т и Р1С опремљена су напредним технолошким системима, укључујући електронику возила, акумулатор, електрични погон, шасију, Дривер+ напредни систем помоћи возача (АДАС) и дигитално управљање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (128)

НИШТА ОД СРБИЈЕ: Откривено где је Новак Ђоковић отишао после Аустралијан опена