ВЕДРАНА РУДАН О "МРАКУ" НА Н1 И НОВОЈ С: "Зашто би ико нормалан могао помислити да су они слободни медији"

Новости онлине

07. 12. 2022. у 12:12

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан коментарисала је данас одлуку телевизија Нова С и Н1 да угасе свој програм на један дан због наводне борбе за слободне медије, истичући да је текст о "мраку у Србији" чиста глупост.

ВЕДРАНА РУДАН О МРАКУ НА Н1 И НОВОЈ С: Зашто би ико нормалан могао помислити да су они слободни медији

Фото Танјуг

- Зашто би ико нормалан могао помислити да су Н1 и Нова ТВ слободни медији? Овај текст о "мраку у Србији" без ових телевизија није чак ни "паметна глупост", то је чиста глупост - рекла је Ведрана Рудан.

Повезала је проблематику српских медија и с Америком, чији лидери вековима заговарају либералну демократију, због чега су се, сматра Рудан, неоправдано мешали у послове других земаља како би и тамо успоставили демократију

- Ако нисам за Вучића, ако нисам за демократију, ако нисам за фашизам, за шта сам? Право је питање против чега сам? Против сам свих оних који ме желе уверити да постоји демократија, да постоје слободни медији, да је Америка светски Црвени крст. Кад свет, ако икад, схвати да демократија не цвета тамо где лова царује, можда на црним екранима нећемо читати кретенске слогане јер неће постојати ни медији који су данас увек и свагда само глас свога господара - пише Рудан, која на крају иронично закључује:

- За узнемирене демократе из Србије и околине. Не секирајте се. Ускоро ће бљеснути данас мрачни екрани, телевизије ће добити националну фреквенцију, ваљда вам је јасно да правда увек побеђује на крају. Посебно америчка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (110)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)