ВЕДРАНА РУДАН О "МРАКУ" НА Н1 И НОВОЈ С: "Зашто би ико нормалан могао помислити да су они слободни медији"

Новости онлине

07. 12. 2022. у 12:12

ХРВАТСКА књижевница Ведрана Рудан коментарисала је данас одлуку телевизија Нова С и Н1 да угасе свој програм на један дан због наводне борбе за слободне медије, истичући да је текст о "мраку у Србији" чиста глупост.

ВЕДРАНА РУДАН О МРАКУ НА Н1 И НОВОЈ С: Зашто би ико нормалан могао помислити да су они слободни медији

Фото Танјуг

- Зашто би ико нормалан могао помислити да су Н1 и Нова ТВ слободни медији? Овај текст о "мраку у Србији" без ових телевизија није чак ни "паметна глупост", то је чиста глупост - рекла је Ведрана Рудан.

Повезала је проблематику српских медија и с Америком, чији лидери вековима заговарају либералну демократију, због чега су се, сматра Рудан, неоправдано мешали у послове других земаља како би и тамо успоставили демократију

- Ако нисам за Вучића, ако нисам за демократију, ако нисам за фашизам, за шта сам? Право је питање против чега сам? Против сам свих оних који ме желе уверити да постоји демократија, да постоје слободни медији, да је Америка светски Црвени крст. Кад свет, ако икад, схвати да демократија не цвета тамо где лова царује, можда на црним екранима нећемо читати кретенске слогане јер неће постојати ни медији који су данас увек и свагда само глас свога господара - пише Рудан, која на крају иронично закључује:

- За узнемирене демократе из Србије и околине. Не секирајте се. Ускоро ће бљеснути данас мрачни екрани, телевизије ће добити националну фреквенцију, ваљда вам је јасно да правда увек побеђује на крају. Посебно америчка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

Да ли знате по ком српском великану је названа улица која повезује Савски трг и Кулу Београд?

БЕЗ поштовања историје и чувања сећања на великане који су нас својим бесмртним делима у прошлости задужили нема ни светле будућности. Вођен овим универзалним животним геслом, Belgrade Waterfront није пропустио да, подижући најмодерније насеље у Србији, читаву десну обалу Саве премрежи новим саобраћајницама које представљају својеврстан омаж славним историјским личностима.

23. 05. 2024. у 16:00 >> 12:26

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

Коментари (110)

СНИМЦИ ХАОСА: Језива туча хулигана згрозила Европу! Коришћене штангле, бејзбол палице, мотке -  има тешко повређених (ВИДЕО)