"БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ НИЈЕ ШВЕДСКИ СТО" Петковић: Куртију дијалог није приоритет, али изазивање тензија јесте

Novosti online

30. 11. 2022. у 16:00

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је Аљбин Курти једино у праву када каже да дијалог није његов ни први, ни други приоритет, јер је њему приоритет изазивање тензија, криза и ексалација ситуације, не само на северу Косова и Метохије већ и на подручју читавог Западног Балкана.

БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ НИЈЕ ШВЕДСКИ СТО Петковић: Куртију дијалог није приоритет, али изазивање тензија јесте

Фото: Танјуг

- Читавом свету је кристално јасно да уместо разговора за решавање свих отворених питања између Београда и Приштине, Курти жели сукобе и немире, јер то је његова једина политика - каже Петковић.

Додаје да се осим тога, високо на листи његових приоритета налази и малтретирање и обесправљивање Срба, укидање њихових основних људских и грађанских права, као и брутално кршење свих споразума и договора постигнутих у Бриселу.

- У то свакако спада и одбијање да после десет година формира Заједницу српских општина којом се гарантују колективна права Срба на Косову и Метохији, док истовремено посвећено крши све остале договоре постигнуте под покровитељством Европске уније - додаје Петковић.

Петковић истиче да Бриселски споразум није шведски сто са кога Курти може да узме шта му одговара.

- Неопходно је да се потписани споразуми поштују, а сам темељ Бриселског споразума је управо ЗСО. На то се Приштина обавезала и током последње рунде преговора у Бриселу, прихватајући да сви претходни споразуми морају да буду имплементирани - закључио је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (110)

НЕДЕЉНИ ХОРОСКОП ОД  29. ЈАНУАРА ДО 5. ФЕБРУАРА: Лав нестрпљив, Девицу очекује ново познанство, Јарац мисли на бившу љубав