КУРТИ ДО КРАЈА ОГОЛИО ПОЗИЦИЈЕ: Никада неће формирати ЗСО, подобне Србе тражи на конкурсу!

Д. МИЛИНКОВИЋ

30. 11. 2022. у 15:00

ДА је Брисел "слаб" на премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија, а да поједине чланице чак и здушно подржавају његове једностране потезе не би ли се заокружио пројекат лажне косовске државе, показује и одлука амбасадора земаља Европске уније да се тзв. Косову одобри визна либерализација.

КУРТИ ДО КРАЈА ОГОЛИО ПОЗИЦИЈЕ: Никада неће формирати ЗСО, подобне Србе тражи на конкурсу!

Фото: Принтскрин

Тако је Курти, уместо да буде кажњен за хаос који је направио око пререгистрације таблица, за упорно сахрањивање Бриселског споразума, одбијање да формира Заједницу српских општина и терор над Србима на КиМ, политички награђен. Да цела ситуација буде још парадоксалнија, одлука о визама "пала" је у тренутку када се из Приштине и Тиране поново подгрејава опасна идеја о прекрајању граница и стварању "велике Албаније".

Осокољен подршком запада, премијер лажне државе данас је у Скупштини у Приштини изрекао страшну поруку - да никада неће формирати ЗСО и да га никада она није ни занимала!

- Предлог ЕУ уз подршку Француске, Немачке и САД сматрам добром основом да о томе разговарамо, али није прихваћен нити дозвољен. Не свиђа ми се све тамо, има много тога о чему треба да се разговара. Оно што никада нисам прихватио током овог процеса са Србијом, од 33 споразума донета у Бриселу је Заједница српских општина. Било који други предлог није важан као ЗСО - рекао је Курти.

Обраћајући се посланицима Курти је поручио и да после изласка Срба из институција "Влада треба да буде срећна што не зависи од Српске листе, односно што су косовске институције независне од нелегалних структура које су имале за циљ - да униште земљу"! Осим покушаја да оцрни политичке представнике Срба, Курти је отишао и корак даље, најавивши да упражњена места у косовским институцијама у којима су били Срби, морају да се попуне преко конкурса:

- Сви Срби су дали оставке из политичких и моралних разлога. Тамо где постоји упражњено место мора да се попуни преко конкурса. Они који желе те послове треба да се пријаве на професионалан начин.

Иначе, за локалне изборе на северу КиМ које је расписала Приштина, а које Српска листа бојкотује, пријавили су се само Александар Јаблановић, председник Странке косовских Срба, и Александар Арсенијевић из ГИ Српски опстанак. Реч је о странкама које немају никакво упориште међу нашим народом на КиМ и нема сумње да ће Куртију послужити као декор о наводном мултиетничком друштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (3)

ТРАГЕДИЈА ГЛУМЦА: Убијена хицем у потиљак - стан запаљен, све је било до детаља испланирано