ВУЧЕВИЋ О ОБАРАЊУ ДРОНА: "Нисмо џак за ударање, армија спремна да изврши наређење врховног команданта"

Новости онлине

02. 11. 2022. у 18:32

МИНИСТАР одбране Милош Вучевић обратио се грађанима након што је Војска Србије оборила комерцијални дрон који се кретао из правца Јариња ка Рашки.

ВУЧЕВИЋ О ОБАРАЊУ ДРОНА: Нисмо џак за ударање, армија спремна да изврши наређење врховног команданта

Фото: Принтсцреен/Пинк

Министар је рекао да је Војска Србије дејствовала на дрон који се кретао из правца Јариња-Рудница ка општини Рашка, и који је уочен изнад војних објеката.

- Војска Србије је заштитила небо над Србијом и показала исправност правовременог реаговања државног врха, да немамо баријера и препрека. Честитам припадницима Војске Србије на акцији и прецизности, на одлучности да штите небо. Небо над Србијом је безбедно - рекао је министар.

Вучевић истиче да је јасно одакле долази дрон из правца којим се кретао, и да ће истрага утврдити ко би могао да буде управљач.

- Видећемо наравно ко би могао да буде и произвођач. Војска Србије је овај дрон оборила коришћењем електронских уређаја. То је на понос наше армије. Нису коришћени топови, већ најсавременији уређаји. То показује да се не шалимо, да ником не претимо, не звецкамо оружјем, али смо врло одлучни да штитимо Србију и њену независност и слободу. Србија је увек за дијалог и компромисе, али Србија више није џак за ударање, и Војска Србије је способна да изврши сваку наредбу председника Републике и Владе - казао је министар.

Он је додао да је јучерашње стављање у приправност Војске Србије изазвала узнемирење и љутњи код оних који су се осетили прозваним.

- Ми нисмо слали нашу војску нигде, нити смо узнемиравали било кога. Обученост војске и спремност да дејствује показују све. Немојте нас потцењивати, будите партнери са Србијом, послуштајте оно што председник јасно и гласно каже - вратимо се за преговарачи сто. Пустите те активности које су узнемиравајућег карактера - казао је министар.

Вучевић је истакао да дронови свакако нису ишли у снимање и извиђање лепих крајолика Рашког округа, већ се врзмају и крећу изнад војних објеката и покушавају да лоцирају наше јединице.

- Које врше редовне задатке, нема ничега чудног у активностима Војске Србије. Ја верујем у све снаге безбедности, не само на Војску Србије, већ и на припаднике МО, безбедносних агенција, свих оних који бране Србију и њене слободе. Они имају одговор на све препреке и на покушаје напада на нашу државу. Понављам, нама се не ратује, нико не звецка оружјем, ми смо страдали и ратовали и кад је требало и кад није. Ми смо за дијалог и смиривање тензија, али то не значи да смо слаби и кукавице, и да нисмо способни да одговоримо на све изазове - рекао је он.

Министар је на крају кратко поручио онима који провоцирају да послушају речи председника Вучића и врате се за преговарачки сто.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (1)

БРУКА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Новинари терали Циципаса да се одрекне речи да је Ђоковић најбољи свих времена, овако се све завршило!