ВОЈСКА СРБИЈЕ ОБОРИЛА ДРОН ИЗНАД РАШКЕ: Потврђено "Новостима"

Novosti online

02. 11. 2022. у 17:40

КАКО "Новости" сазнају Војска Србије оборила је дрон изнад касарне у Рашкој. Овим поводом очекује се саопштење Војске Србије.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ОБОРИЛА ДРОН ИЗНАД РАШКЕ: Потврђено Новостима

ИЛУСТРАЦИЈА/Војска Србије

Према незваничним сазнањима Новости, у питању је комерцијални дрон који је извиђао терен.

Подсетимо, премијерка Србије Ана Брнабић синоћ је на РТС говорила о дроновима који су јуче уочени изнад Рашке. Такође, и нови министар одбране Милош Вучевић говорио је о дроновима који су јуче виђени, а о чему су ексклузивно прве известиле "Новости."

- Не само јуче, претходна три дана, наша Војска уочава одређене објекте, беспилтоне летелице, који се крећу на линији административног раздвајања, у Копненој зони безбедности, на територији КиМ, чак са повременим улазима на територију централне Србије, односно покушајима да се врши осматрање положаја јединица Војске Србије и одређених војних објеката, односо касарни. Није то само питање уласка у Рашки округ, Војска Србије има сазнања, односно уочила је објекте и у правцу кретања преко Нишавског и Топличког округа – казао је Вучевић.

- Имајући у виду искуства и на украјинском фронту, у контексту спорог административног доношења одлука, председник републике је, као врховни командант, Војсци Србије издао извршну наредбу да сваки такав објекат буде уклоњен - додао је министар и поручио "ми ћемо апсолутно штитити небо које је под контролом Војске Србије, нашим системима, у складу са Резолуцијом 1244 и Кумановским споразумом ". ВИше о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

ПРЕШЛИ СТЕ ПЕДЕСЕТУ? Шта треба да избегавате од намирница, а шта да уврстите у јеловник

ПРЕШЛИ СТЕ ПЕДЕСЕТУ? Шта треба да избегавате од намирница, а шта да уврстите у јеловник

ВЕЋИНА нас не размишља превише о болестима срца и крвних судова док неко у нашој близини не доживи здравствене тегобе. Ово нарочито важи за оне који су ушли у шесту деценију.

19. 03. 2023. у 13:58

Коментари (8)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)