ВУЧИЋ ЉУТ ЗБОГ СКАНДАЛОЗНЕ ИЗЈАВЕ СТАНА: Председник спрема жесток одговор бриселској администрацији

Novosti online

26. 09. 2022. у 20:57

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић припремио је у име Србије одлучан и жесток одговор бриселској администрацији који ће саопштити јавности најкасније у року од 72 сата - сазнају "Новости".

ВУЧИЋ ЉУТ ЗБОГ СКАНДАЛОЗНЕ ИЗЈАВЕ СТАНА: Председник спрема жесток одговор бриселској администрацији

Фото: Танјуг/Тара Радовановић/бс

Према нашим изворима, шеф државе је био шокиран и љут после изјаве портпарола Европске уније Петера Стана, творца чувене синтагме о "одговорности обе стране" и у случајевима кад специјалци РОСУ пуцају на ненаоружане Србе на Косову и Метохији, који је данас наставио свој антисрпски дискурс поручујући нашој земљи да је "под присмотром ЕУ", а све због потписивања бенигног Плана о консултацијама између министарстава спољних послова Србије и Русије, који је недавно потписан у Њујорку.

Председник Србије је, како смо сазнали, био видно револтиран наступом Стана и припрема одговор "без длаке на језику", тим пре што се гласноговорник клуба 27 није оглашавао кад су албански екстремисти недавно у Бабином Мосту покушали да убију српског младића или када је у четвртак 30 до зуба наоружаних припадника такозване војске Косова упало на север, у дубину територије општине Зубин Поток. То је Стано прећутао, али није пропустио прилику да прети Србији због техничког плана састанка шефова ресора српског и руског МСП, а у којем не постоји ниједна ставка која се тиче аспеката безбедности.

Подсетимо, портпарол Европске уније Петер Стано данас је дао изјаву поводом потписивања споразума Министарства спољних послова Србије о консултацијама са Министарством спољних послова Русије.

- Живимо у временима када је Русија покренула нелегалну и нелегитимну инвазију на суверену земљу, на суседну Украјину... Ако у овим околностима видимо да Министарство спољних послова Србије прихвата консултације, редовне консултације, с министарством спољних послова земље која чини злочиначку агресију, то представља врло јасан знак о њиховој намери да ојачају своје везе, да даље оснаже односе између Србије и Русије. А то јесте повод за озбиљна питања - рекао је Стано и додао:

- Европска унија је била јасна према својим партнерима, а посебно према земљама које су у процесу приступања, попут Србије, која је кандидат. Односи с Русијом у тренутним околностима не могу да буду уобичајени и пословни. Немогућа је сарадња с овим режимом, који чини толико кривичних дела и злочина, и ми то схватамо веома озбиљно и пратимо - нагласио је портпарол ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (295)

УТЕХА ЗА ПИКСИЈА: Ћерка селектора после утакмице објавила дирљиву слику