ВУЧИЋ О ПАРАДИ: Они који су нападали полицију одговараће кривично, као и они који су скидали гаће и панталоне

Novosti online

19. 09. 2022. у 15:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је "Србија била изложена атаку неодговорних група", говорећи о геј паради.

ВУЧИЋ О ПАРАДИ: Они који су нападали полицију одговараће кривично, као и они који су скидали гаће и панталоне

Фото: М. Анђела

- Видели сте појединце који мисле да имају право да шетају, а да нико други нема право, пошто су они ваљда нормални, а ови други нису. Видели сте и људе који су нарушавали јавни морал. Лица која су нападала полицију одговараће кривично, као и лица која су нарушавала јавни морал, скидајући гаће и панталоне. Сада, држава се нашла у једном интеррегнуму, где било коју одлуку да донесете подржаће вас 80 одсто људи, а ових 20 одсто хоће да вас растргну. Два месеца је вођена бесмислена кампања - казао је Вучић.

Председник тврди да је глупост да га је амерички амбасадор Кристофер Хил убеђивао у било шта.

- Оним људима које бих могао да назовем бедним лажовима, али ме функција спречава да то урадим. То су сви ови такозвани десничари, углавном са минималним образовањем, сваку реч су слагали. Ја сам са Хилом разговарао о важним темама, о КиМ и енергетској ситуацији. И о соларним панелима, и о Ђердапу 3. Али смо о КиМ разговарали најдуже, и тек када смо завршавали разговор, ја сам га питао какве су му активности за тај дан. Он ми је рекао да иде у Прањане, и рекао је чак да ће говорити о четничком покрету, што је интересантно јер нико није користио тај термин. А онда је рекао да још није донео одлуку да ли ће ићи на протест испред Уставног суда. То је све.

Он је такозване десничаре назвао "бубњарима бесмисла".

- Они полазе од себе. Неки од њих су ишли по тајним резиденцијама западних амбасадора у Београду. А шта сте то радили тамо? Што нисте то рекли народу? Одатле долази та аутопројекција? Они не разумеју да постоје лидери којима амбасадори не могу да наређују. Ја поштујем све амбасадоре, и руског и америчког. Али ви морате да држите чврст став своје државе. Ми је, хвала Богу, имамо, што види цео свет. Да дођу било који, или ови левичари, или десничари, страх ме је да би мало шта од државе остало - рекао је председник.

Вучић каже и да га једни оптужују што шетње није било, а други га нападају што је шетња одржана.

- Ја сам задовољан што није био значајан број повређених, изузев полицајаца. Сва лица која су нападала полицију ће одговарати. Ти полицајци су наша деца, браћа и очеви, и нико их неће тући по улицама само зато што су обезбеђивали мир. Држава ће обезбедити сигурност за сваког појединца. У политичком смислу сада је свима јасно да морамо да се изборимо за нормалну, пристојну Србију. За то сам крчио пут, широког покрета народа у Скупштини. Дакле, да направимо пристојну Србију у којој ће сви бити заштићени, где ће свачија права бити поштована. Ми не можемо бити гласни као екстремисти, и не добијамо лајкове као они што псују мајку другима. Ми морамо сачувати нормалност, пристојност, стабилност и мир у земљи. А са друге стране имате притисак страних служби, и нико неће да види нормалну Србију - рекао је он.

Председник је истакао да и левица и десница нападају државу и власт, а не једни друге.

- Хоће да влада хаос, са бесмисленим типовима на оба пола политичке сцене. То раде стране службе и неодговорни политичари - истакао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (62)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу