СЕДАМ ГОДИНА ЋУТАЊА: Нико није крив за покушај убиства Александра Вучића у Сребреници - за злочине над Србима се не одговара! (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлајн

11. 07. 2022. у 10:02

ПРЕ тачно седам година, у Поточарима се догодио напад на тадашњег председника Владе Србије Александра Вучића, где је 2015. године отишао да ода пошту жртвама Сребренице.

СЕДАМ ГОДИНА ЋУТАЊА: Нико није крив за покушај убиства Александра Вучића у Сребреници - за злочине над Србима се не одговара! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Архива "Новости"

Међутим, уместо помирења које је Србија покушала да пружи, тог 11. јула догодио се покушај убиства српског лидера.

Подсетимо, напад је покушан у Поточарима, у 12.50 часова, када је маса окупљених пробила заштитну ограду и кренула ка тадашњем премијеру Александру Вучићу и његовој пратњи.

Ка делегацији из Београда полетеле су каменице и флаше.

Каменицама је гађана колона у којој се налазио тадашњи премијер Србије Александар Вучић, док је напуштала Меморијални центар у Поточарима.

Након званичног дела комеморативног скупа, у тренутку док су представници делегација полагали љиљане на спомен-обележје, Вучић је нападнут из масе разним предметима.

Вучићево обезбеђење одмах је реаговало, за разлику од обезбеђења скупа које није мрднуло.

До данас нико није одговарао за овај скандалозни напад на државника друге државе. Ни после седам година не зна се ко је хтео да убије председника Србије Александра Вучића у Сребреници, што указује на потребу да се запитамо да ли је у питању неспособност или зла намера. До дана данашњег нападачи нису идентификовани иако су надзорне камере све снимиле.

Предмет 'Вучић/Поточари' завршио је у фиоци код истражних и правосудних органа БиХ. Нико није процесуиран, нико од оних који су били задужени за безбедност скупа и личности није смењен нити је поднео оставку. Иницијатива за смену тадашњег директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсада Вилића одбачена је као неоснована.

Нико није крив за покушај убиства тадашњег српског премијера, нико није крив за 3.500 недужних српских цивила које су побили сребренички муслимани.

Српске жртве се не броје, српским жртвама се нико не клања.

Пружена рука помирења Александра Вучића умало није завршила његовим убиством. Очигледно да некима до помирења није стало, већ само до подметања геноцида српском народу и непрестаним уценама.

Србе и њихове лидере је дозвољено убијати и прогонити, тако они размишљају, срећом та времена су иза нас.

Подсетимо, у Меморијалном центру Сребреница-Поточари данас се обележава 27. година од злочина над муслиманима почињеног у јулу 1995. године. Комеморацији не присуствује нико од званичника Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (75)

НОВАК ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ(Т)! Девет дана после операције колена - одлучио се на ово (ВИДЕО)