ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ОСУЂЕН РАТКО МЛАДИЋ? "Ја вашу децу и вас спашавам, а наша деца су побијена 1992. године у кањону Жепе!" (ВИДЕО)

Novosti online

10. 07. 2022. у 20:53

ШТА се заправо догађало у Сребреници 1995. године и како се генерал Ратко Младић обраћао босанским муслиманима најбоље се види на видео-снимку на коме се јасно приказује како је помагао да се заштите цивили.

ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ОСУЂЕН РАТКО МЛАДИЋ? Ја вашу децу и вас спашавам, а наша деца су побијена 1992. године у кањону Жепе! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- Добар дан, ја сам генерал Младић, не бојте се ништа, желим вам срећан пут. До виђења! - говорио је Младић муслиманским цивилима у аутобусима, на шта су му они сваки пут захваљивали.

Генерал је тад босанским муслиманима поручио да је целу ситуацију у БиХ закувао Алија Изетбеговић, те да "док је он био у затвору, ви сте били на слободи, а сада је он на слободи, а ми сви у затвору".

- Ја вашу децу и вас спашавам, а наша деца су побијена 1992. године у кањону Жепе! - рекао им је Младић.

Након што је војска Републике Српске ослободила Сребреницу, следећа на реду била је Жепа. После неколико дана борби, Муслимани су 24. јула 1995. године били принуђени на предају, а безбедну евакуацију цивила гарантовао им је управо Ратко Младић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

БРУКА! Никола Јокић страшно извређан на америчкој националној телевизији, за ово би морао да се добије отказ! (ВИДЕО)