УМЕСТО ЛИЧНЕ КАРТЕ ИЗДАЈУ "АУСВАЈЗ": Срамна одлука власти лажне државе, ево шта ће бити са таблицама

Новости онлине

29. 06. 2022. у 19:13

ВЛАДА тзв. Косова одлучила је данас да ће особама које на административне прелазе дођу са српским личним документом на улазу дати писмо које замењује идентификациона документа.

УМЕСТО ЛИЧНЕ КАРТЕ ИЗДАЈУ АУСВАЈЗ: Срамна одлука власти лажне државе, ево шта ће бити са таблицама

Фото АП

Према овој одлуци, свакој особи се доставља образац декларације да се привремено замењује употреба таквог документа.

Такође, донета је одлука да се становницима, углавном на северу земље који имају регистарске таблице издате од Србије, али у име градова Косова, омогући да се врате на, како кажу, регистарске таблице тзв. Косова.

Влада тзв. Косова је одржала електронски састанак на коме је усвојила одлуку да се омогући регистрација возила са регистарским таблицама лажне државе за сва возила опремљена регистарским таблицама "ПР", "КМ", "ПЗ", "ГЛ", "УР", "ЈП", "ДА" или "ЂА".

Како је саопштено, власницима возила са овим регистарским ознакама омогућен је повратак на тзв. Косово у периоду од 1. августа до 31. септембра ове године, односно два месеца.

Подсетимо, директор канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић саопштио је да "најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је најотворрније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији".

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић вечерас ће се на конференцији за штампу у 19 и 30 часова обратити поводом нових захтева међународне заједнице по питању Косова и Метохије. Према писању "Информера", захтеви које је Лајчак донео воде право у хаос и крваве сукобе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)