"БОМБАРДОВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА НИЈЕ ЕВРОПСКА ВРЕДНОСТ": Министар Стефановић одговорио на изјаве хрватских званичника

Новости онлине

20. 05. 2022. у 19:00

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић реаговао је данас на изјаве хрватских званичника који правдају бомбардовање српских избеглица током злочиначке акције Олуја.

БОМБАРДОВАЊЕ ИЗБЕГЛИЦА НИЈЕ ЕВРОПСКА ВРЕДНОСТ: Министар Стефановић одговорио на изјаве хрватских званичника

Фото: Министарство одбране Републике Србије

- Просто је невероватно да било ко ћути о ратним злочинима и још невероватније да неко такво ћутање покушава да представи као вредности Европске уније и наметне га другима. Србија дубоко верује да сваки ратни злочинац мора бити процесуиран и да је то у потпуности у складу не само са европским вредностима, већ да је то нормално у цивилизованом свету - рекао је Стефановић.

Он истиче да бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније.

- Ратни злочин је злочин и ништа вам не даје право на њега, нити вас од њега аболира, били ви Хрватска или било која друга земља. И очигледно је да Хрватска не жели и не намерава да се суочи са злочинима, које су починили људи из њених редова, и то колико видим не само са онима у „Олуји“ - истакао је он, и додао:

- Председник Хрватске данас у 21. веку оправдава бомбардовање Србије у време Хитлера и подстиче повампирење фашистичких идеја што је више него монструозно и довољно говори само за себе. Говори да се до данас нису суочили ни са чињеницом да ће нацистичка НДХ заувек остати позната не само по покушајима истребљења српског народа, већ и по концентрационим логорима за децу, јединим у Европи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему