ВУЧИЋ ПОРУЧИО ИЗ БАНОВАЦА: Никада не бих дозволио да нам деца у Србији буду гладна! (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

09. 03. 2022. у 14:46 >> 17:55

ПРЕДСЕДНИК СНС Александар Вучић данас је у посети Кузмину, Руми, Пећинцима и Бановцима.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ИЗ БАНОВАЦА: Никада не бих дозволио да нам деца у Србији буду гладна! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Новости

Председник у Бановцима

Велики број грађана окупио се у Бановцима да дочека председника. 

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Обраћање председника

- Када се борите за своју земљу и оволико људи вас сачека на једном месту, добијете сатисфакцију за оно што сте радили. 

- Налазимо се у таквом тренутку, да тешко да смо до сада имали овако напету ситуацију. Ово је време у којем су велике силе у озбиљном сукобу. А када се слонови туку, обично они мали страдају. Наша је потреба да чувамо своју земљу, своје људе и своју будућност, не морамо да будемо у свакој чорби мирођија. На нама је да гледамо како да градимо пруге, путеве, како да изградимо нови вртић овде у Бановцима - рекао је председник. 

Навео је и да је 70 милиона евра уложено у канализацију у овом делу. 

- Сви ви сте након изградње канализације добили оно што имају села у Аустрији, Швајцарској. Пазова постаје чвориште. Мислим да су људи одговорни да гледају како ћемо у будућност, јер нико неће у прошлост. Од Пазове до Београда и Новог Сада је 20 минута. Када је то било могуће? Где год кренете из Пазове, сви путеви су овде код вас. Право чвориште - рекао је председник. 

Нагласио је и велики значај мреже нових ауто-путева. 

- Морамо да изградимо вртић, дворану и дом здравља. То је оно што нас чека. Лако је бити незадовољан и доиацивати и говорити да нешто није у реду. Велики Рузвелт је говорио да слава припада онима који су у рингу и који се боре, а не онима који добацују и кибицују за оне који се боре. И зато хвала вама што сте уз оне који се боре за своју земљу - рекао је Вучић. 

- Када чујете на телевизији са ким сам све разговарао, морате знати да то ништа није једноставно. То су сати и сати припрема и разговора и рада на томе да се изборим за све интересе наше земље - истакао је председник. 

Фото: Новости

Председник је напоменуо да избори и држава нису дечија игра. 

- Посебно у оваквом тренутку не смемо да се понашамо неодговорно. Молим вас да 3. априла покажемо ту врсту одговорности, да нам не буде тешко да одемо до бирачког места. У моменту свих ових криза које захватају свет, ми немамо право да будемо неоговорни. Морамо размишљати пре свега о ономе што је добљо за нашу земљу. 

- Ви сте заслужни за све што је урађено, јер вас је занимала ваша земља. Из године у годину, плате ће бити све веће, пензије све веће. Људи виде да земља иде у добром смеру. И Србија може брзином Немачке да иде напред. Зато ми морамо да чувамо нашу земљу. Сви ми морамо да волимо Србију и да размишљамо о нашој деци. Време је за одговорност и морамо тако да се понашамо. Ми желимо да имамо добре односе са свима, али не можемо да заборавимо оно што је било пре 23 године када су убили Милицу Ракић. Зато је важно да имамо своју војску која ће да буде све јача. Зато је важно да се боримо за своју земљу и да видимо шта све моћи да урадимо. Ми се понашамо домаћински, увек имамо нешто у резервама. Увек има нешто више од онога што кажем, јер никада не бих дозволио да деца буду гладна или да нам нестане нафте - рекао је председник. 

- Хоћу да покажемо да пристојна Србија може да победи на најчистији и најпристојнији начин. Да покажемо да можемо да радимо више. Већ за два месеца ћете овде моћи да видите машине како вам граде обданиште за децу у градовима. Не можемо напред без одговорности, морамо да се трдимо, да радимо, јер новац не пада са неба и никада неће падати. Зато вас молим да трећег априла покажемо шта жели честита и пристојна Србија. Када смо заједно, све можемо да прегурамо. Хвала вам на огромној подршци коју сте нам свих ових година пружали - закључио је председник. 

Вучић и у Пећинцима

Више од 3000 људи окупило се у Пећинцима и чека долазак председника. 

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

- Важно је да доводимо инвеститоре у Пећинце, како би локална самоуправа могла да решава ваше проблеме. Данас немамо право на грешку. Већ смо изгубили много људи у ратовима. Морамо да штитимо животе људи, да размишљамо да нам деца имају будућност у овој земљи. Више од свега морамо да волимо Србију и да водимо рачуна о њеним интересима. Желео бих да деца науче значење једне речи - одговорност. Свака увреда коју изнесу на наш рачун не говори о нама. Уз вашу подршку и помоћ све смо успели да урадимо. Успели смо заједно земљу да доведемо до тога да имамо највеће резерве злата у историји Србије и да морамо сваку кризу спремно да дочекамо - рекао је председник. 

- Без ваше подршке ништа не бисмо могли да урадимо. Верујте само оним људима који кажу да рад доноси резултате. Данас смо добили званичан извештај. Ми смо у претходне две године први у Европи по стопи економског раста. То није случај који се догодио никада раније, ми по први пут можемо да се такмичимо са Немачком, први пут смо почели да смањујемо разлику између њих и нас. Наша будућност су брзе пруге, гледамо да све умрежимо. 

- Војна неутралност је наша вредност, то је оно за шта се залажемо. Сећамо се како је било 99. године. Ми са њима морамо да имамо добре односе, то је политика будућности, али да идемо у НАТО, никада. Можемо да опростимо, али немојте да нас терате да заборавимо оно што не можемо да заборавимо. Избори нису дечја игра и држава није играчка. Посебно у тренуцима када је свет угрожен. То није питање да ли вам се неко допада када говори на телевозији. Чија дела говоре, то су ствари на основу којих морате да донесете одлуку. Ко су људи који ће да отварају нове фабрике, путеве и пруге, да гради нашу будућност. Каква је будућност ако враћате мајкама децу у ковчезима, каква је будућност ако нема фабрика? Трећег априла гласајте одговорно, размислите коме бисте своју земљу, родитеље и децу поверили за чување - рекао је председник. 

- Бескрајно вам хвала на подршци. То је још једна обавезујућа ствар. Погледајте у каквом смеру иде наша земља. Пре 10 година укупна вредност свега што створимо у Србију је 32 милијарде евра, данас је 53 милијарде. Ово је битно да би се видело којом брзином земља иде напред. Ми ћемо градити нећемо рушити, правићемо будућност за нашу децу. Живела Србија! - закључио је председник. 

Председник у Руми

Фото: Новости

 

Фото: Новости

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

Велики број окупљених у Руми чека председника.

Фото: СНС

 

Фото: СНС

 

Фото: СНС

 

Фото: СНС

 

Фото: СНС

 

Фото: СНС

 
 

Председник СНС Александар Вучић посетио је данас Кузмин и позвао грађане да на изборима подрже листу "Александар Вучић - Заједно можемо све".

- У будућности ће нам тако бити много лакше. У многим улицама очекује се уређење парка. Као и Кузмину, тако и у Митровици урадићемо канализацију. Постали смо део нормалног света. Ово говорим под условом да сачувамо мир и стабилност. Ја највише волим и навијам за Србију и гледам на свакакав начин да своју земљу сачувамо. Када су на нас падале бомбе, тада нису причали о међународном праву - рекао је он.

Председник СНС каже да избори нису игра, а држава није играчка.

- Превише сам озбиљан, избори нису игра, а држава није играчка. Држава када се гради она не може преко ноћи. Као када кућу правите, не можете правити цреп, ако нисте поставили темељ и плочу - рекао је Вучић.

Већ 10 година смо међу најбољима у Европи у области економије, тврди он.

- Ми растемо, напредујемо. Морамо да покушамо да осим у спорту, да будемо најуспешнији у ономе у чему смо заостајали и у томе успевамо - рекао је Вучић.

Вучић је замолио грађане да не верују свакоме.

- Потребне су године да се многе ствари реше и да се уреди финансијски систем. Ја нисам измишљао топлу воду, знао сам да ће захваљујући раду резултати доћи. Када лечимо рак, не можемо га лечити андолом и аспирином. Тешка времена су у свету, најтежа од Другог светског рата и нема потребе да експериментишемо. Моја молба је да изађете на изборе 3. априла, а моје обећање је да ћу радити за вас и да ћу још долазити у Кузмин - рекао је он.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)