ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И ПУТИНА: Русија ће се држати договореног - Србија ће имати довољне количине гаса

Новости онлајн

25. 12. 2021. у 11:14

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА ВУЧИЋА И ПУТИНА: Русија ће се држати договореног  - Србија ће имати довољне количине гаса

Фото Инстаграм

Захваливши на честиткама које му је упутио поводом новогодишњих и божићних празника, председник Вучић је председнику Путину пожелео добро здравље и много успеха у 2022. години у корист благостања руске државе и руског народа, као и на добробит српско-руске сарадње.

У разговору је истакнута спремност за даљу блиску сарадњу Србије и Русије по читавом спектру питања билатералне, регионалне и међународне агенде.

Председник Вучић и председник Путин су истакли да економске везе Србије и Русије константно јачају, а да су могућности за сарадњу у области привреде далеко веће од искоришћених, те има простора за нове заједничке пројекте. У том смислу су истакли да очекују скоро потписивање Споразума о стратешкој економској сарадњи Србије и Русије и позитивно оценили уговор који су потписали Петрохемија и Гаспром.

Председник Вучић је председнику Путину захвалио на испоруци противоклопних ракета Корнет, оценивши да су те ракете руске производње најбоље на свету и, као такве, велико појачање за нашу копнену војску.

Председник Вучић и председник Путин су размотрили енергетску ситуацију у Европи и свету, наставивши разговор вођен пре месец дана у Сочију. Председник Путин је председнику Вучићу пружио уверавања да ће се Русија држати договореног и да ће Србија ове зиме да има довољне количине гаса, те су двојица државника разговарали о аранжману који нам обезбеђује додатне количине гаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

ЗАКАЗАНА ПОСЕБНА СЕДНИЦА Вучић у Скупштини Србије 31. маја полаже заклетву