ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ БЛОКИРАЛИ ПУТЕВЕ: Демонстранти изазивали инциденте, људи са децом били спречени да се крећу (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

04. 12. 2021. у 13:24 >> 13:37

ЛАЖНИ еколози су по други пут организовали блокаде путева широм Србије.

ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ БЛОКИРАЛИ ПУТЕВЕ: Демонстранти изазивали инциденте, људи са децом били спречени да се крећу (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Н. Живановић

Подсећамо, фондација браће Рокфелер од почетка ове године дала је новац за 15 организација из Србије, међу којима је и организација "Крени промени" (25.000 долара) која стоји иза блокаде.

18.55 - У Кикинди једночасновна блокада раскрснице

И у Кикинди је данас одржан протест, а на један сат је блокирана кружна раскрсница на улазу у град, из правца Зрењанина, код глинене скулптуре сове. (Р.Ш.)

Фото: Р.Ш.

17:21 Демонстранти зауставили саобраћај: Блокада у Лесковцу и на путу за Власотинце

Непуна два сата трајала је блокада саобраћаја на путу Лесковац - Власотинце. Код власотиначке петље неколико десетина окупљених из оба места, својим аутомобилима, није дозвољавало пролаз другим возилима, а блокада је онемогућила и кретање возачима који су се искључили или су намеравали да се укључе на ауто-пут. Блокиран је и саобраћај у центру Лесковца. Блокада је протекла мирно и без присуства полиције. Окупљени су се разишли око 16 часова, а убрзо је дошло и до нормализације саобраћаја.

фото: И.Митић

 

Демонстрирало се и у Лесковцу. Окупљени су блокирали кретање возила главном градском саобраћајницом – Булеваром ослобођења. Када је дошло до блокаде саобраћаја уследио је позив организатора да заврше протест, али се многи нису обазирали на то, чак је било и оних који су гласно негодовали. (И. М.)

16:59 Протест у Ћуприји, на Тргу се окупило четрдесетак људи

На централном градском Тргу у Ћуприји одржан је миран протест. Њима се обратио Живојин Антић, пољопривредник, који је послао поруку да грађанима Србије морају да се боре за очување природе. (З. Г.)

FOTO: Privatna arhiva

16:43 Блокаде и у Нишу

Блокаде у Нишу кренуле су око 14 часова, а блокирана је раскрсница код Скупштине града. Такође, блокирани су Мост младости, а група из тог правца ишла је да се сретне са другом групом која је претходно блокирала саобраћај на Булевару Немањића. (Д.А.)

 

16:18 Левчани на блокади делили јабуке, протест прошао без инцидената

У Рековцу је одржан протест, који је прошао је без ицидената. Од 150 до 200 Левчана окупило се испред цркве на излазу из овог града и блокирало је саобраћајницу. За време једночасовне блокаде пута, окупљенима су се делиле левачке јабуке и све је протекло у најбољем реду. (З. Г.)


 

16:10 Протест у Врању без инцидената, у исто време Унија жена СНС организовала скуп против насиља

Око стотинак Врањанаца окупило се у 14 сати у центру града и на нешто више од сат времена блокирало улицу уиспред Црква Свете Тројице. Протест су предводили еколошки активисти, али су им се придружили и представници опозиционих политичких партија.

Недалеко одатле, нешто раније, Унија жена СНС организовала је акцију како би како би подржала кампању „16 дана активизма против насиља над женама“. (Ј. С.)

16:10 Хаос у Шапцу

Демонстранти у Шапцу се хаотично крећу по централним градским улицама.

У Београду двадесетак бахатих грађана се добацује лоптом на кружном току Славија и тиме блокира саобраћај.

 

16:04 - Прекинута блокада ауто-пута код Сава центра

Иако је блокада трајала до 16 часова, део демонстраната одбио је послушност Александру Јовановићу Ћути и и даље покушавају да блокирају пролаз аутомобилима код Сава центра.

Двочасовно окуплљање завршено је и у другим градовима као што су Шабац, Чачак, Нови Сад, Суботица, Ниш, Нови Пазар...

15.59 - Протести у Јагодини

Неколико Јагодинаца блокирало је саобраћај код кружног тока на улазу у Јагодину. Јагодиници су од 15 сати до 15,15 блокирали кружни ток на улазу у Јагоину и излазу из ње ка Ћуприји и Рековцу. На излазу из Јагодине у правцу Ћуприје постављен је аутомобил којим је блокиран тај смер, док су остале правце окупљени блокирали тако што су, ногу пред ногу, причајући преко мобилног, шетали преко пешачких прелаза (З.Г.)

15:56 - Обустављено 79 линија градског превоза

Због блокаде саобраћаја на територији града Београда обустављено је 79 линија јавног градског превоза. Демонстранти су каменовали аутобус у Железнику.

Према неким проценама, између 25-30 хиљада људи морало је да напусти возила јавног превоза на овим линијама.

Обустављене су следеће линије: 2, 7, 9, 10, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 22а, 23, 27, 29, 30, 31, 33, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 46, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 58, 60, 65, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 83, 84, 85, 88, 91, 92, 95, 96, 101, 104, 105, 106, 108, 111, 401, 402, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 460, 493, 580, 581, 860, 860Е.

15:47 - Ђилас извиждан, "еколози" задимили Београд

Лидер ССП Драган Ђилас извиждан је данас током блокаде путева.

Такође, део "еколога" је бакљадом задимио Београд.

Код зграде Општине Нови Београд грађани су демонстрантима поручили да су фашисти због тога што блокирају обичан народ.

15:36 У Смедереву блокада завршена без инцидената

Блокада главне саобраћајнице на улазу у центар Смедерева, на којој се окупило, према незваничним проценама, више од 1.000 грађана, протекла је без инцидената. Грађани су се окупили око 14 часова код Веслачког клуба, и изашли на улицу. Људи су у миру блокирали пут нешто више од сат времена. Возила која су заустављена стрпљиво су сачекала крај блокаде. Блокада је завршена нешто после 15 часова. (Ј.И.)

15:30 - Туча у Старој Пазови

Демонстранти су насрнули на грађане у Новој Пазови. Такође, лажни еколози су и уништавали одређена возила.

 

 

15:22 - Еколошки протест у Неготину, демонстанти прелазили улицу сат времена

Око 70 Неготинаца блокирало је у центру Неготина главну саобраћајницу протестујући против отварања рудника литијума на Јадру, али и тражећи да се повуку закони о експропријацији и референдуму. Окупљени њих око 70, блокирали су на сат времена централну неготинску саобраћајницу не дозвољавајући аутомобилима да пролазе. На три пешачка прелаза који воде ка излазу града, као и улицама ЈНА и Србе Јовановића, окупљени грађани су нон-стоп прелазили преко пешачког прелаза. (С. М. Ј.)

15:18 Педесетак блокирало центар Новог Пазара

У Новом Пазару одржане су блокаде које су трајале око сат времена. Након сат времена окупљени су се разишли, а саобраћај у центру Новог Пазара је нормализован. (Н. К.)

Фото: Н. Кочовић

15:07 - Протест у Пожаревцу

Протести у Пожаревцу одржави су окупљањем на Тргу ослобођења у центру града. После окупљања у центру,  окупљени су се упутили до улаза у Пожаревац, код „Стоп шопа“, и на том месту на кратко блокирали пут који води ка Београду и Смедереву. (Д. Н.)

Д.Н.

15:06 - Апел Хитне помоћи

Руководство Хитне помоћи у Београду, али и у другим градовима Србије апеловало је на све који подржавају блокаду саобраћајница да се одмах омогући несметани транспорт дијализних пацијената, као и других пацијената који иду на редовне терапије. Они се не налазе у возилима под ротацијом, али су им животи озбиљно угрожени уколико не стигну на време на своје редовне терапије, што им у овом тренутку није омогућено.

15:05 Деца не могу на утакмицу због блокада

 

15:00 Псовао мајку Вучићу, данас блокира грађане

"Новинар" опозиционих медија Марко Видојковић данас се придружио незаконитој блокади путева у Србији, коју под плаштом "екологије" организују опозиционе партије. 

Он глуми редара током блокаде, због којих је огроман број грађана остао заробљен на улицама.

Подсећамо, Видојковић је на највулгарнији начин недавно псовао мајку председнику Александру Вучићу.

14:57 Линчован човек у Новом Саду

Један човек у Новом Саду чинчован је када га је група демонстраната оборила на земљу и претукла.

14:57 Зрењанинци блокирали излазне путеве према Београду и Новом Саду

Неколико стотина Зрењанинаца у 14 часова блокирало је излазне путеве према Новом Саду, на окретници у насељу Багљаш, и на путу према Београду, ког кинеске фабрике Линглонг. (Б.Г.)

 

 

14:43 - Жена не може да одвезе дете код лекара, демонстранти је исмевају

Снимак жене која моли демонстранте да је пусте да прође исмејана је од стране оних који јој блокирају пролаз.

- Жена моли хулигане да је пусте јер вози дете код лекара. Али њима то није важно - написао је Весић на Фејсбуку.

14:38 - Блокирано више градова

Неколико градова у Србији је блокирано. Између осталих, блокирани су Београд, Шабац, Ниш, Нови Сад, Смедерево, Обреновац, Смедеревска Паланка, Крушевац, Крагујевац...

 

 

14:30 - Блокирани људи са децом пешке пролазе Панчевачки мост, каменован аутобус ГСП

Аутобус ГСП у Београду је каменован, а грађани са децом пешке морају да прелазе Панчевачки мост због незаконите блокаде.

Фото: Новости

 

 

14:25 Протест у Краљеву -блокирана раскрсница

Блокадом једне од најпрометнијих раскрсница у центру Краљева, и у граду на Ибру одржан је протест еко покрета и присталица опозиције. (Г. Ћ.)

Фото: Г. Ћ.

14:23 Блокиран и Нови Сад - демонстранти претукли човека

Демонстранти су блокирали и Нови Сад. Њих неколико стотина зауставило је остале грађане и одузели им право да пролазе својим градом, а дошло је и до физичког сукоба.

Како јављају репортери са лица места, човек је тешко повређен пошто су га претукли демонстранти.

Фото: Новости

У Београду је настао саобраћајни колапс што је изазвало незадовољство Београђана.

14:18 Блокирана главна саобраћајница у Суботици

Тачно у 14 часова блокирана је раскрсница код хотела "Патрија" у самом центру Суботице.

Најпрометнију саобраћајницу блокирало је више стотина људи. Сем пиштаљки и сирена, инцидената није било. ( Ј. Л.)

 

14:07 Народ љут због блокаде, дошло до кошкања

На Мостарској петљи где је тренутно кренула блокада лажних еколога и симпатизера опозиције, дошло је до сукоба са грађанима којима је онемогућено нормално кретање због блокаде.

Један човек нападнут је на мосту Газела када су му ударали у аутомобил и псовали га. Човек се зауставио кад су испред његовог аутомобила стали демонстранти, а онда су неки од њих почели да га псују и вређају.

 

14:02 Зеленовићеви спремили мотке?

Како јављају читаоци "Новости", Зеленовићев предводник Ћивша снимљен је како доноси мотке на мост.

13:50 Блокиран ауто-пут код Сава центра

Лажни еколози блокирали су ауто-пут код Сава центра. Блокиран је и Бранков мост, као и Мостарска петља.

 
 
 

13:30 Секире у Шапцу

Код моста у Шапцу, а где су најављене блокаде, пронађене су секире. 

13:20 Почело окупљање

У Београду је већ почело окупљање припадника опозиције и њихових симпатизера, као и лажних еколога. На Славији се већ скупио део припадника опозиције, као и код Сава центра.

Ипак, окупљено је свега неколико стотина људи. 

Део опозиције је најавио протесте за данас у најмање 52 града широм Србије, блокирајуће све главне саобраћајнице онемогућавајући људима да нормално живе и да се слободно крећу.

Како је најављено, у Београду ће бити блокиран или успорен саобраћај на целом потезу аутопута кроз престоницу, од Бубањ Потока до Аеродрома, али и на већим кружним токовима попут Славије, Аутокоманде и код општине Нови Београд.

Такође, блокаде су најављене и на београдским мостовима, као и на Ибарској магистрали код Умке и Барича.

Најављено је да ће, у зависности од локације, окупљања почињати већ од поднева, а блокаде би требало да потрају два сата.

Министарство унутрашњих послова данас је поновило у саопштењу да је свака блокада саобраћаја кршење закона, као и одржавање непријављених скупова.

- Подвлачимо да сву одговорност за све што може да се деси на скуповима који нису пријављени или одобрени у складу са законом од стране надлежних органа, сносе искључиво организатори непријављених скупова - навео је МУП у саопштењу.

Због најављених блокада у Београду све комуналне службе су у приправности како би се пружила максимална услуга Београђанима.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је позвао све грађане Београда да комуналне проблеме пријаве на бројеве телефона 0800/110011 и 011/3090007 и упутио извињење свим грађанима што комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом због најављеног застоја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)