КАКО ЈЕ ДБ ИЗВУКАО ЧАНКА ИЗ РОВА: Председник покрајинске Владе Игор Мировић о данима "војевања" лидера лигаша

В. Н.

19. 11. 2021. у 21:12

ЧУЈЕМ да ме Чанак нешто помиње. Извукла га СДБ Србије из рова, и то на захтев инспектора Драгана С. и депешом из центра Београда вратила кући, а ми, наивни, што смо се дизали на "Хеј Словени", заглависмо по шест месеци до годину дана у паклу. Родитељи су нам били црни у лицу када су слушали вести о нама од 18, 19 или као ја 21 године, а нисмо могли да им се јавимо телефоном.

КАКО ЈЕ ДБ ИЗВУКАО ЧАНКА ИЗ РОВА: Председник покрајинске Владе Игор Мировић о данима војевања лидера лигаша

Архива

Тако је председник Покрајинске владе Игор Мировић реаговао на наводе лидера ЛСВ Ненада Чанка, а који се преко друштвених мрежа огласио поводом скидања транспарента "Ратко Младић је ратни злочинац осуђен за геноцид" и страначке заставе са седишта лигаша.

Због уклањања натписа отворила се полемика на "Твитеру", током које је Чанак упитан зашто је са "њима у Покрајинској влади".

- Никада нисмо били ни у каквој политичкој коалицији са СНС, јер је то немогуће. У Покрајинској влади нарочито. Игор Мировић је пре 30 година предлагао за наше суграђане "сендвич у шаке, у сточне вагоне па у Мађарску или Словачку". Са њим у коалицију? Све су то лажи. Једино где имамо контакт са СНС је на комуналном нивоу. О политичким темама, нема ни разговора - написао је Чанак.

И Мировић се зато присетио прошлости и некадашњих Чанкових "војевења". Уз своју фотографију из војничких дана, коју је објавио на "Инстаграму", председник Покрајинске владе је још написао:

- Одазвали смо се позиву наше државе, јер нисмо хтели да погазимо заклетву. И сада - хероји су оне бедне кукавице попут њега, или побегуље у друге земље. Не иде то баш тако, драги наш комуналче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ВУЧИЋ О УВРЕДАМА МИЛАНОВИЋА НА РАЧУН АНЕ БРНАБИЋ: Много више говорите о себи, него о њој