ВУЛИН О ПРОТЕСТИМА: Постоји круг људи који су професионални протестанти - Плаћени су за то да нападају своју државу

Novosti online

27. 10. 2021. у 14:22

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин поручио је приликом гостовања у јутарњем програму на телевизији Хепи да протесте против ковид пропусница које је предводио шиптар Ђемшит Арифи нису пријављени, као и да су учесници професионални протестанти који су плаћени за то, који протестују против било чега.

ВУЛИН О ПРОТЕСТИМА: Постоји круг људи који су професионални протестанти - Плаћени су за то да нападају своју државу

Фото: МУП

- У закону имате једну могућност да скуп у покрету, скуп који се деси, не морате да пријављујете. Видите, постоји један круг људи који су професионални протестанти. Они протестују против било чега и за било шта. Скупљају се испред Председништва, долазе кад су у питању вакцине, јављају се нешто око Kосова и Метохије, а онда се сете да су у ствари еколози, па им сметају мигранти. Ја сам имао прилику да видим и чујем, пошто сам био на протесту еколога, да је једна од тачака била – не метроу. Зашто не метроу? И како је могуће да неко ко се бори за екологију неће метро који смањује загађење у Србији. Али, то су такви људи. Њих има између 50 и 200 у Београду, и они се појављују која год да је тема. Људи су једноставно плаћени за то. И то им је посао - да буду професионални протестанти, да нападају Вучића, власт, где год да стигну. То је више терапијска заједница него што је политички став. Знате, они што гурају Павловићеву маст у нос, тешко је разумети такве људе - рекао је министар Вулин.

На питање да ли су чланови Kризног штаба доктори Kон и Тиодоровић угрожени, јер су им протестанти долазили испред куће и вређали их, министар Вулин је поручио да озбиљно схвата сваку претњу, као и да се неће дозволити да било ко угрожава безбедност чланова Kризног штаба.

- Врло озбиљно схватамо сваку претњу. Ми наравно нисмо то дозволили, нећете никад више доћи испред стана др Kона, др Тиодоровића, или било ког члана Kризног штаба, сваку адресу њихову ми знамо. Право је питање ко је њима дао адресе - рекао је Вулин.

Министар је поручио да предводник протеста Арифи није имао пријављено боравиште у Београду.

- Арифи има пребивалиште Републике Србије, он је из Приштине. Нема у Београду, нема у централној Србији, али има на Kосову. Kосово је део Србије, није то спорно, може он да се креће по нашој територији. Само треба да пријави своје боравиште, што наравно није урадио. Није у питању да ли ми сумњамо – да, он је један од предводника протеста, човек је усмеравао саобраћај, имамо га на снимцима где он зауставља саобраћај, па каже идите лево, немојте десно, они га беспоговорно слушају. Исти они који вичу Kосово је Србија, имају шиптара који води протесте и који их усмерава где да стану и где да се крећу - поручио је Вулин.

Говорећи на тему протеста, министар Вулин је рекао како се председник Србије и његова породица окривљују за све, чак и да су организовали протесте.

- Видите и са овим протестима се показало да је наравно Вучић крив. Вучић је у ствари организовао протесте. Ако једног дана буду запалили Скупштину, рећи ће то је Вучић урадио сам против себе. Да се деси нешто Александру Вучићу и његовој породици, они би рекли - он је сам то организовао. Ја само чекам кад ће рећи да је Данило учесник ових протеста. Данила су правили да је криминалац, да је бахат, да се дружи са криминалцима, да је богаташ, на крају ће бити да је вођа антиваксера, само то чекам. Или Данило или Вукан, неко од њих двојице ће бити сигурно, само је питање за кога ће се определити у датом тренутку. Наравно да све ово дестабилизује Србију. Приказујете ове снимке где се види како овај носи српску заставу, али му Арифи објашњава где ће да скрене, где ће да се врати, шта ће да виче - рекао је министар полиције.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)