ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Не постоји та сила која ће да ме натера да прихватим политику свршеног чина Приштине!

Novosti online

22. 09. 2021. у 22:17 >> 22:26

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се из Будимпеште уочи сутрашњег, Четвртог демографског самита у престоници Мађарске.

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Не постоји та сила која ће да ме натера да прихватим политику свршеног чина Приштине!

Фото: Принтскрин ТВ Курир

Вучић је за Курир телевизију рекао да ће на Самиту у Будимпешти говорити о наталитету у Србији и нагласио да Србија мора да направи већи скок.

- Кључно питање овог самита јесте да имамо мало деце, и знамо ли и да ли некоме остављамо нашу земљу, наше земље, наш континент. Села су нам пуста, све друге општине у Србији се празне, нешто боље иде у Новом Саду. Немамо добру ситуацију нигде. како год окренете имамо пробелма по том питању. За ово налазите мере које помажу, али нисте сигурни да ће помоћи. Највише проблема имамо на најбогатијим општинама у Београду – рекао је председник.

Он се осврнуо и на проблем неплодности.

- Многи људи би желели да имају децу, али не могу, па сада гледамо како да помогнемо ту за вештачку оплодњу. Проблем је што нема мера за које можете да кажете да сто посто доносе резултат. Нема тог универзалног решења које је неко пронашао – додао је Вучић.

Шта је то Србија урадила, о чему да разговарамо?

Говорећи о ситуацији на северу Косова и Метохије, председник Вучић је рекао да са Лајчаком и Борељом увек разговара али да није суштина у томе да ли ћемо да реагујемо лоше него да решимо проблем.

- Шта је то Србија урадила, о чему да разговарамо? Они су опет померили границу и политиком свршеног чина... немојте да губите време, не постоји та сила која ће да ме натера на то. Пре тога морате да испоручите Заједницу српских општина - рекао је председник.

Фото: Принтскрин ТВ Курир

Он је упитао Приштину што хапси Србе, где је ту право, где је ту правда.

Председник је рекао да рекао да Квинта не зна шта да предложи, јер је оно што су понудили одбио.

- РОСУ јединице су малтретирале људе, а ми смо били фини - рекао је Вучић. - Шта вам је то Србија згрешила?

Председник Србије је нагласио да Србија не ради ништа што није у складу са Бриселским споразумом.

- Шта се то догодило на Косову, а да је ЕУ осудила, шта год да се догоди, ми смо криви - додао је Вучић.

Председник је истакао да му није никакав проблем да одем у Брисел.

- Није ми проблем да разговарам са Куртијем 100 пута дневно. Морамо да решимо тај проблем. Имате судију на теренујкоји очигледно навија за један тим, и лепо тај судија навија против Србије и свира два црвена картона Србији, поништи гол Србији, скочите почнете да се буните, а онда дође делегат и кажу ти Срби су направили нереде скочили су на судију. Нити лук јели нити мирисали. Шта смо ми то урадили. Да разговарамо о компромису? Ми треба да будемо срећни што они нису ништа испунили? Најмањи проблем би био да се договарамо о таблицама, али пре тога морате да испоручите ЗСО - рекао је Вучић.

ЗСО суштина Бриселског споразума, а они хапсе Србе због табли ЗСО

Председник се осврнио и на хапшење Срба због качења табли са натписом Заједница српских општина.

- Они данас цео дан хапсе људе који каће табле на којима пише Заједница српских општина. Па како то радите, када је то суштина Бриселског споразума? Овамо кажете то споровдимо споразумом. Како овосдруго што је чисто тумачење не споровдите? Сад ја питам ЕУ. Како то имају право да злоупотребљавају до зуба оружане трупе? Да плаше народ - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Курир

- Тамо имате РКС таблице које су таблице, како они кажу, независног Косова, имате КС таблице, тзб. неутралне и имате таблице Републике Србије. Кренули су у насилничку акцију. Они су нама предложили "неће да вам скидају таблице, него ће да вам залепе стикер на заставицу Србије да се не види, а за ово друго даће вам нешто, па да ставите пробу" а ја само одмах рекао не може. Можете на силу да скидате, можете да скидате и шофершајбне, али прихватање од Србије за насилничку политику нећете добити. Видели сте шта раде њихови агенти, као Рада Трајковић. Шта хоћете? Да ми кажете да у правцу југа не смемо да премештамо наше јединице. Шта треба да ми кажу немој да у Краљеву држиш јединице, него у Деспотовцу. Па шта треба њих да слушамо?

Како каже, они се сада муче и не знају шта да понуде.

- Имају проблем доле са овим шибицаром који појма нема шта ради. Њих сада мучи шта је то што ми хоћемо да прихватимо. Нећемо ништа што није у скалду са Бриселским споразумом. Ја сам тај који је први донео одлуку, потврдио Савет за националну безебдност, па хајде да видимо шта ћете сада да радите. Постоји политка њихових интереса. Како то да сви имају право на самоопредељење, а само Срби немају. Где то пише и од када? Када им то кажем тад настаје пакао. На крају се заврши са тим довољно си паметан Александре и у праву си, али мораш да разумеш принципе. О принципима ми више нико ништа не прича. Заборавите их - не постоје. Правила - више не постоје, а што се разговора тиче увек сам спреман за разговор. Он се крши, ма није да се крши он се не испуњава - истакао је председник. 

Фото: Принтскрин ТВ Курир

Председник је рекао да САД мисли исто што и Европљани али су сада били коректни.

Милановићу је Вучић зликовац због снажног напретка Србије

Говорећи о нападу председника Хрватске Зорана Милановића, Вучић је упитао што то Милановић каже у петој години његовог мандата.

- Зато што се изненадио снажном напретку Србије, онда је Вучић постао зликовац - рекао је Вучић. - Зашто данас 122 текста у хрватској штампи, забринути су јер нема више њихове пуне доминације на Балкану, као што је било за време неких других председника Србије. Ја њима не желим да увредом утвраћам на увреде.

- Србија више није џак за ударање, не могу да рачунају на сигурну мрежу криминала, и ја сам задовољан због тога - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Курир

Данило и Вукан ће са поносом да носе своја имена

Председник се осврнуо и на нападе на његову породицу. У Хрватској је наиме у медијима говорено и да је он свом сину дао им Вукан, по сину Стефана Немање, јер то показује да жели да оснује нову династију.

- И Данило и Вукан ће са поносом да носе своја имена, неће их мењати, рекао је Вучић.

Председник је говорећи о Српској напредној странци рекао да ће бити значајне промене, да ће 50 одсто чланова Главног одбора бити нови људи.

- СНС никада не сме да се претвори у странке које су изникле из Демократске странке - рекао је Вучић.

Он је рекао и да ће на високом нивоу у страници и у Председништву, бити промена, да ће 40-50 одсто чланова бити замењено.

- Морате да имате нову енергију и снагу - рекао је Вућић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)