ГРЕНЕЛ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Бајден пропустио прилику коју му је Трамп дао (ВИДЕО)

Novosti online

17. 09. 2021. у 07:37

ИЗАСЛАНИК бившег америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел поручио је на Твитеру да "грађани Балкана заслужују председника САД који на њих обраћа пажњу".

ГРЕНЕЛ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Бајден пропустио прилику коју му је Трамп дао (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

У видео-поруци, у којој се у позадини нижу фотографије са састанака које је Ричард Гренел имао са представницима Београда и Приштине, као и са потписивања Вашингтонског споразума, Гренел подсећа да је председник Доналд Трамп у септембру 2020. довео у Овални кабинет представнике Београда и Приштине који су потписали историјски економски споразум, али да је "Бајденова администрација пропустила прилику коју им је Доналд Трамп дао".

Гренел је подсетио да је у споразуму постојао једногодишњи мораторијум за тзв. Косово да тражи признање од стране међународних организација и за Србију да тражи повлачење признања тзв. Косова, као и да је договорено да се годину дана наставе разговори. Нажалост, како је констатовао, та обавеза је престала у септембру 2021, за шта он криви Бајденову администрацију.

Она, како је навео, није чак ни покушала да продужи "тај моменат договора, када су се две стране сагласиле да ће покушати да нађу заједничку основу да крену напред".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)