"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Одлаже се потписивање споразума у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима - опозиција одлаже

С.С.Р.

10. 09. 2021. у 15:18

ПОТПИСИВАЊЕ споразума у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима, у присуству председника Александра Вучића, које је било најављено за сутра, највероватније ће бити одложено, сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Одлаже се потписивање споразума у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима - опозиција одлаже

Председник Вучић био на састанку у парламенту / Фото И. Маринковић

На састанку радне групе која је у току, представници опозиције тражили су да се обаве додатне консултације, а део је бранио и став да споразум не треба да буде потписан у дану када су у Београду најављени протести за одбрану река.

Такође, рекли су да нису добили предлоге РТС-а и РТВ-а о емисијама током кампање, што је им је јако битно. Како сада ствари стоје, наредни састанак са Вучићем на којем ће се дискутовати даље о тексту споразума, биће следеће недеље, а ту ће опозиција изнети своје, како су напоменули, "црвене линије" од којих ће зависти потписивање споразума.

Иначе, у радном предлогу власти, који је учесницима достављен прошле недеље, наведено је да ће избори за председника, посланике и одборнике Београда бити одржани 3. априла, да се број потписа грађана за излазак на изборе странаца националних мањина смањује са 10.000 на 5.000 хиљада, да парафе могу да оверавају нотари и општински оверивачи, да функционери који су уједно и кандидати на изборима не смеју седам дана пред гласање да учествују у свечаностима поводом почетка или завршетка инфраструктурних објеката, да странке добијају 30 одсто новца пре кампање, а 70 процената после поделе мандата (сада је тај однос 20 на према 80)... На данашњем састанку је договорено да ће радна група остати као нека врста надзорног тела и после потписивања споразума.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)