ШАПИЋ: Озбиљни народи никада странцима не изручују своје председнике

Novosti online

29. 06. 2021. у 21:46

МНОГО се важних догађаја у српској историји догодило на наш велики верски празник Видовдан, али онај који је свакако обележио наш као народ, али и многе касније догађаје је Бој на Косову чију смо годишњицу обележили и ове године. То је дан када смо се јуначки супротставили највећој империји тог времена - рекао је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

ШАПИЋ: Озбиљни народи никада странцима не изручују своје председнике

Фото: Новости

Шапић је приликом посете Неготину, Бору и Зајечару истакао да је херојство наших предака на Косову утрло пут свим будућим генерацијама и обележило наш народ заувек.

- На једном од многих важних Видовдана, међутим, догодила се и наша велика срамота. Изручили смо странцима свог председника. И можемо о политици Милошевића да мислимо шта год, али он је био српски председник у једном временском периоду, а ниједан озбиљан народ, ниједна озбиљна држава на свету, никада не изручује свог председника странцима, без обзира под каквим претњама или условљавањима била. То се никад не ради - рекао је Шапић.

Шапић је говорио и о развоју источне Србије:

- Морамо да наставимо да дижемо источну Србију, пре свега путну инфраструктуру, јер само тако ће нам страни инвеститори доћи у Неготин, улагати новац и тиме подизати животни стандард људи који овде живе. Уз много муке смо успели да доведемо у РТБ Бор наше кинеске пријатеље, који су само за три године значајно подигли животни стандард у целом овом крају и са 4300 запослених пре пар година, данас дошли на  6000. Просечна плата која је тада била 68 хиљада, сада је деведесет и две хиљаде, а чули смо јуче обећање дато председнику Вучићу, да ће до краја године ићи и на 100 хиљада.

- Наша војска мора да јача. Можда некоме звучи парадоксално, али што је српска војска јача, то је извесније да ће у овом региону владати мир. Чврсто верујем у то јер смо ми познати као народ који је кроз историју увек само себе бранио, а никада први нападао. Нећемо никога напасти, али ћемо јачањем наше војске дестимулисати било кога да поново покуша дестабилизацију овог простора", рекао је Шапић осврнувши се и на здружену тактичку војну вежбу Муњевити удар 2021 коју је Војска Србије извела на Пештеру.

Шапић је на крају додао да је развој економије у директној вези и са развојем и јачањем војске:

- Да се Србија у овој узрочно-последичној вези економије и војске развија у правом смеру и да постајемо кључни фактор стабилности и мира у овом делу Европе, полако постаје свима јасно - закључио је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)