ДРЖИТЕ ГЛАВУ ГОРЕ, УЗ ВАС СМО! Вучић послао најјачу поруку српском народу у Црној Гори (ВИДЕО)

Новости онлине

18. 06. 2021. у 13:29

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић послао је снажну поруку подршке нашем народу у Црној Гори, након изгласавања Резолуције о Сребреници и смене министра Владимира Лепосавића, коју је иницирао премијер Здравко Кривокапић.

ДРЖИТЕ ГЛАВУ ГОРЕ, УЗ ВАС СМО! Вучић послао најјачу поруку српском народу у Црној Гори (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Поштовани грађани Србије и српски народе. Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, и од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија напредује најбрже у својој историји. Очекивали смо их од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али нисмо их очекивали од оних који су нам увек били најближи - рекао је Вучић.

Председник је рекао да је његова порука упућена српском народу где год да живи, који мора да издржи нападе и притиске.

- Није наша ни срамота ни кривица, само треба да држимо главу високо уздигнуто, да радимо што је могуће више, и да се боримо још снажније. Да се боримо за своју Србију и све наше грађане. Да одговоримо на сваку оптужбу, али да и даље градимо мир и чувамо стабилност. Да никога не вређамо и никоме не радимо оно што нама раде - истакао је председник.

Вучић је рекао да ће Србија у наредним данима анализирати све одлуке црногорског парламента, и рекао је да нећемо доносити исхитрена решења.

- Нећемо вређати оне који су доносили те одлуке противне интереса Републике Србије. А народу у Црној Гори да кажемо да смо увек били са њима и бићемо са њима. Ми ближе немамо, и нико никада неће моћи да нас раздвоји. Али да ћемо према онима који су доносили политичке одлуке само да би напакостили Србији умети да се односимо баш онако како заслужују - казао је председник Вучић.

Он је рекао да економски раст не значи ништа ако и наше комшије у региону нису богати.

- Зато смо спремни да помогнемо и народу у Црној Гори, и у свим другим земљама у окружењу, спремни да инвестирамо и уложимо у нове фабрике. И да помогнемо и људима у Никшићу, Беранама, Бијелом Пољу, Пљевљима, Подгорици, на приморју, свуда на сваком месту. И зато никада нећемо позивати људе да негде летују а негде не летују, али ћемо умети да направимо однос какав је потребан, однос какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада не консултујући Србију, а те одлуке се тичу Србије, и које гледају како и на који начин да увреде нашу земљу или обешчасте наш народ. За њих увек ћемо имати прави, адекватан одговор, који ће бити миран и такав да ће неки да помисле да је можда и кукавички, али никада неће бити удворички и поданички - рекао је председник.

Вучић истиче да ми немамо газде у страним амбасадама, и да је наш једини газда српски народ и грађани Србије.

- Грађани Србије, народе, главу горе, имаћемо још резолуција и декларација по региону. Све ће бити преписане британске резолуције из Савета безбедности, и неке друге резолуције, и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима вам је јасно због чега и против кога су донете. Али ми ћемо да наставимо да разговарамо са свима, да радимо са свима и да показујемо народима у окружењу да са њима желимо најбољу сарадњу. А Србију, у њеном успону и расту нико неће моћи да заустави. Напред Србијо, бићемо много успешнији него што смо икада били. Живела Србија - закључио је председник Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (26)