ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Важна нам је свака улица, не само главне саобраћаније

Новости онлајн

06. 06. 2021. у 14:47

НАКОН много година, становници Улице Кароља Селеша, недалеко од Булевара војводе Степе на Новом насељу, добили су асфалтни пут, а улицу је по окончању радова обишао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Важна нам је свака улица, не само главне саобраћаније

Фото: Инстаграм

Иначе, изградњу инфраструктуре до сада су кочили нерешени имовинско-правни односи, али је тај проблем успешно окончан. Тим поводом, градоначелник је посетио и породицу Јоветић која живи у Улици Кароља Селеша и са домаћином Богданом разговарао о томе колико су им сада живот и свакодневно функционисање олакшани.

- Није увек питање вредности неке инвестиције, него једнак однос према људима у свим деловима града. Годинама су неки квартови на маргинама, јер Град, иако се труди да свима изађе у сусрет, некад наиђе на имовинско-правне препреке. Ово је пример успешно решеног изазова на том пољу, тако да данас становници Улице Кароља Селеша имају потпуно инфраструктурно опремљену улицу. Становници ове улице у МЗ "Југовићево" су дуго чекали на асфалт. Они су заједно са Градском управом за грађевинско земљиште и инвестиције, годинама били у заједничкој борби за пристојне услове за живот у њиховој улици.

То су вредни људи, који су дошли у наш град са свих простора бивше Југославије, стицали имања, направили свој мир, а данас овде стасавају нове генерације. Важна нам је свака улица, не само главне саобраћаније, а настављамо упоредо и са великим инвестицијама у Југовићеву, као што су недавно изграђени стамбени комплекс за снаге безбедности и спортски центар који ће красити овај део града - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Становник Улице Кароља Селеша Богдан Јоветић се у име свих комшија захвалио Граду на напорима које је учинио да им се обезбеде пристојни услови за живот и нагласио да су сви су презадовољни.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције је радове на изградњи саобраћајних површина и пратеће инфраструктуре поверила фирми „Пут-инвест” која је посао завршила у предвиђеном року. Сада се на тој локацији уместо земљаног пута налази нова двосмерна саобраћајница, дуга 240 метара, изграђена је пешачка стаза са једне стране улице, а око стабала је уређен простор. Уместо постојеће хидро-техничке инфраструктуре, која је била нелегална и недовољног капацитета, изграђена је нова канализациона и водоводна мрежа, решен је проблем одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина, а улица је добила и лед јавну расвету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

НЕМА ПРЕДАЈЕ! Читава престоница се сакрила због невремена, али не и ова девојка - она је имала јако важан задатак (ВИДЕО)