МИНИСТАР ВУЛИН: Неважно је ко влада Хрватском, свако ко је убијао Србе за њих је херој

Новости онлајн

30. 05. 2021. у 15:54

ПОТПУНО је неважно да ли Хрватском влада СДП или ХДЗ, када је у питању однос према Србима између хрватских партија нема разлике.

МИНИСТАР ВУЛИН: Неважно је ко влада Хрватском, свако ко је убијао Србе за њих је херој

Фото: З. Јовановић

Свако ко је убијао Србе, за њих је херој и чак, ни правоснажне пресуде хрватских судова, нису разлог да се убице Срба не унапреде и награде. Милановић је вратио чинове и одликовања усташи, осуђеном убици српских цивила, Бранимиру Главашу. Да ли је то Хрватска преко које ми треба да уђемо у ЕУ, да ли су то вредности које Србија треба да усвоји као своје? - изјавио је министар полиције и председник Покрета социјалиста Александар Вулин коментаришући потез хрватског председника Милановића који је Бранимиру Главашу, оптуженом за ратне злочине над Србима, вратио одликовања и чин генерал-мајора. 

- Очекујем да потпредседник Владе Хрватске, представник Срба господин Милошевић, без бљутавих позивања на будућност и понижавајућих изјава у којима моли уместо да захтева, јасно осуди награђивање убице Срба. Ако је могао да се извињава на слављу протеривања Срба у Книну, нека сада затражи извињење председника Хрватске и повлачење одлуке о награђивању усташе и убице. Хрватски амбасадор би морао да буде позван да нам објасни необјашњиво, зашто се награђује доказани усташа и убица - рекао је министар и председник ПС-а Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)