ОД НАЦИСТИЧКОГ ТОРЊА ПРАВЕ ЛУКСУЗНИ ХОТЕЛ: Некада служио за сакривање од ваздушних напада. а сада за уживање

Novosti online

24. 08. 2021. у 17:30

СЕНТ Паули бункер у Фелдштрасе улици у Хамбургу, у Немачкој, један од два торња креирана од стране нациста у сврху ваздушне одбране, током 1942.године ускоро ће постати хотел.

ОД НАЦИСТИЧКОГ ТОРЊА ПРАВЕ ЛУКСУЗНИ ХОТЕЛ: Некада служио за сакривање од ваздушних напада. а сада за уживање

Фото: Архива

НХ Хотел Груп је управо најавила планове да ће свој славни бренд довести у овај град, тако што ће торањ претворити у луксузни хотел.

Током рата, на хиљаде становника Хамбурга пронашло је у њему заштиту од ваздушних напада, док је за вре,е бомбардовања града и до 30.000 људи било смештено у овом бункеру. Он, према својим димензијама и намени, може да прими до 18.000 особа. Налази се у централном делу града, што значи да ће као хотел бити на заиста повољној локацији.

Дизајнери су употребили своју магију на овом историјски импознатном здању, креирајући пет спратова у форми пирамидалне структуре, са спектакуларном кровном баштом. Поред грандиозних ентеријера и раскошних простора, нови хотел ће садржати одељке који ће бити посвећени само културним догађајима и изложбама, као и спортску халу, у којој ће се одржавати концерти.

Поседоваће 136 соба за госте, укључујући бар, кафетерију и ресторан, а отварање хотела испланирано је за 2021.годину. Тренутно, бункер из Другог светског рата је дом за ноћне клубове, велику музичку продавницу и канцеларијски простор за уметнике и музичаре.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)