НЕВЕРОВАТАН СЛУЧАЈ: Човека прогласили мртвим - он се пробудио пред аутопсију

Novosti online

25. 07. 2021. у 23:55

ШПАНСКИ званичници били су шокирани када се затвореник кога су три лекара прогласила мртвим пробудио у мртвачници, неколико сати пре почетка његове одбукције.

НЕВЕРОВАТАН СЛУЧАЈ: Човека прогласили мртвим - он се пробудио пред аутопсију

Depositphotos

Затвореник Гонзало Монтоја Хименез није показивао знаке живота када су га пронашли у његовој ћелији и пребачен је у мртвачницу у врећи за тело.

Патолози су се шокирали када су из вреће за тело чули чудне звуке - хркање. Хименеза, који је био у максимално чуваном затвору због пљачке, прво су прегледала двојица дежурних лекара, након што су га чувари пронашли како седи онесвећшен на столици у ћелији. Никаквих знакова насиља није било.

Пошто нису осетили пулс, лекари су га прогласили мртвим а сат касније и форензичар који је поново прегледао тело.

Хименез је спакован у врећу за тело и у фрижидер, са ознакама на телу где треба сећи за аутопсију. А онда су форензичари чули звуке из вреће и када су је отворили, затекли су живот Хименеза, преноси Ел Еспањол.

Хименез је потом превачен у другу болницу како би се опоравио од мистериозне болести, пренео је СциенцеАлерт.

Дан пре "смрти", Хименез се жалио да се не осећа добро и, иако лекари не знају шта је изазвало његово стање, лекари наводе да је његово тело показивало знаке цијанозе - љубичастих флека на кожи које се појављују због слабе циркулације или недостатка кисеоника, и ригор мортиса.

Лекари су шпанским медијима рекли да би узрок лажне смрти можда могла да буде каталепсија, када тело упада у стање налик трансу или нападу, пацијент губи свест и сваки осећај и укочи се.

Није познато како је Хименес постао каталептичан иако болује од епилепсије коју третира лековима. Његова породица каже да му у затвору често није лако да на време узима лек па је могуће да је то био разлог напада.

Хименезу је било потребно 24 часа да се "врати међу живе", поврати свест и проговори и лекари кажу да је, чим се стабилизовао, питао да ли може да види своју жену.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)