СУДСКА ДОБРОДОШЛИЦА: “Пљуште” пресуде приштинског правосуђа против Срба без доказа и образложења

Драгана Зечевић

28. 12. 2020. у 10:31

СУДСКА ДОБРОДОШЛИЦА: “Пљуште” пресуде приштинског правосуђа против Срба без доказа и образложења

Новости

Србе који се усуде да посете родну груду или врате у завичај, затвор чека као својеврсна "добродошлица"

После овакве пресуде било би ме стид и као судије и као човека - речи су Дејана Васића, браниоца Ненада Арсића (47) из Чаглавице којег је суд у Приштини осудио на шест година затвора и то само на основу лажи двојице Албанаца, браће, Арсићевих комшија. Много је пута Арсић долазио у Чаглавицу пре него што су се комшије "присетиле" да их је пре 21 годину приморавао да пију ракију и певају "Србијо, мила мати"! Сведока у овом случају није било, али је оних лажних, против Срба, могуће пронаћи безброј. Јер, савест и људскост према Србима не постоје. Зато, ваљда, током изрицања пресуде овом матичару по занимању није било ни образложења.

Доказа и образложења није било ни за пресуду Дарку Тасићу из околине Призрена, осуђеном најпре на 22, а потом на 11 година затвора. И он је оптужен за невероватно "дело" које је, као и у случају Арсића, косовско правосуђе оквалификовало као ратни злочин против цивилног становништва. Према оптужбама (иако га сведоци нису препознали на суду), наводно је камион са лешевима Албанаца потапао у реку Дрим и то на месту где се једва и ноге до чланака могу потопити.

Немогуће је не сетити се и вишегодишњег робијања Марка Симоновића из Приштине због лажи узурпатора његове породичне куће, који је овог младића оптужио да је убијао Албанце. Лажни сведок, својевремено и посланик у косовској скупштини, потом је чак и порушио кућу Симовића!

Сећамо се и случаја Србина Вукмира Цветковића из Клине који је провео осам година иза решетака јер је наводно запалио албанску кућу. А оптужен је и осуђен после готово десет година од наводног догађаја, када се вратио у родни град. Тако то ради Приштина: Србе који се усуде да посете родну груду или врате у завичај, затвор чека као својеврсна "добродошлица".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)