НЕМА ИЗДАЈЕ, АЛИ ЕВО НАС!

Милорад Вучелић, главни уредник

07. 02. 2023. у 08:00

НА посебну седницу Народне скупштине о Косову и Метохији, на којој је био председник Србије Александар Вучић, један део опозиционих посланика дошао је потпуно уверен да ће он пристати на ултиматум ЕУ и починити националну и државну издају и погазити Устав Србије.

НЕМА ИЗДАЈЕ, АЛИ ЕВО НАС!

Милорад Вучелић

Пошто је већ после уводне речи председника било сасвим јасно да о томе уопште не може бити речи, поставило се пред њих питање шта даље? Шта са свим оним транспарентима против његове издаје и капитулације? Шта са припремљеним говорима, сценаријима, наступима и оптужницама? Зашто разбијати отворена врата да би ушао где желиш? Осим ако, и овом приликом, не желиш само да са власти обориш Вучића било којим поводом.

- Бићемо против чланства Косова у УН. Никада нећемо признати независно Косово.

Поштоваћемо Устав Србије.

Као да овај десет пута јасно и гласно изговорен став државе нису чули, посланици Двери, Заветника и Наде су наставили са оптужбама и неславним манифестацијама. Као да живе у неком свом паралелном свету. И неспремни да било коме друго признају или уваже патриотизам. И као да им је недостајала издаја државних и националних интереса да би реализовали своје планове. Нема Вучићеве издаје, али ево нас!

Али, зато нигде није било СПС. Њихови посланици су изгледали као да их се све то не тиче и да их ништа не погађа.

Други део политичке опозиције која се самоименује као демократска или либерална је, такође, очекиво Вучићеву издају. Они су све наде положили у то да ће он капитулирати пред ултиматумом њихових покровитеља и издати Косово. Тако би њихова права и дугогодишња пузајућа издаја Косова била доведена до краја. То би потврдило да су они одувек и визионарски били на правој страни. Вучић би добио признање што се напокон дозвао памети и што је постао евроатлантиста и одустао од неутралности Србије. И да је коначно прихватио њихову политику коју онда, логично, сада они морају да предводе.

Одмах затим Вучић би био оптужен да је погазио Устав Србије, скршио владавину права и доказао да је ауторитарни владар, повредио људска и политичка права већине у Србији које је пре тога својом "пропагандном машинеријом" патриотски залудео те да су нови избори неизбежни. И био би такође оптужен за издају државе и народа.

Ова врста политичке опозиције са слабашном подршком у бирачком телу је својим понашањем коначно заслужила и назив левице. За реализацију своје идеологије и програмских циљева они су обавезно за одрицање од дела српске територије и то одмах.

Пре него пређу на реформе. Србија треба да буде што мања да би реформе биле што успешније. У Европу се мора јер то је пуста географија. То је уосталом суштинска ако не и једина идеја њиховог кључног идеолога Латинке Перовић. Мало је недостајало да се искаже потпуна подршка Куртију провидно прикривена подршком плану западне петорке.

Није због тога ни чудо што се, због те количине патриотизма и повика на издају, на дискусију албанског посланика у Скупштини Србије Шаипа Камберија, која је јасно и гласно била сецесионистичка, готово нико осим Вучића и није огласио.

Скупштина Србије је завршена пре три дана. Трајала је два цела дана. Чуло се на њој и јасно и гласно шта је план и стратегија државе Србије. Усвојен је извештај о дешавањима на КиМ и о преговарачком процесу. Понашање политичке опозиције и једне и друге наставља се као да се ништа није догодило у политичком животу. Има издаје, нема издаје - њима је изгледа свеједно. Кажу: Вучићу је једина светиња власт. И стога није издао.

Али доследан је Камбери. Он је колико јуче освануо заједно са Сулејманом Угљанином на договору код Куртија у Приштини. Политичка опозиција у Србији још га није приметила. Ни јуче ни данас. Разумљиво је да га описана левица не види, али зашто је толико неприметан и за остале? Мора бити да је и он веома узнемирен и јако незадовољан Вучићевом издајом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДЕНВЕР И ЈОКИЋ ГА НАЧИСТО ОБРУКАЛИ, А ОН... Изнео нереалне захтеве, тражи богатство за нови уговор

ДЕНВЕР И ЈОКИЋ ГА НАЧИСТО ОБРУКАЛИ, А ОН... Изнео нереалне захтеве, тражи богатство за нови уговор

Тим Николе Јокића у финалу Западне конференције "помео" је Лос Анђелес лејкерсе, а звезда "језерџија" је том приликом у потпуности разочарала. И направила потом корак који је многе изненадио.

26. 05. 2023. у 22:35

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

АМЕРИ У ШОКУ: Открили човека који је на Видовдан 2015. тачно објаснио шта ће Никола Јокић да уради у НБА лиги (ФОТО)

НИКОЛА Јокић је један од најдоминантнијих кошаракаша садашњице, ако не и најдоминантији, а мало ко је то могао да претпостави у лето 2015, када се отиснуо пут НБА лиге. Заправо, само један човек је тада "знао" какво "српско чудо" следи. Или би можда оно "знао" требало писати без наводника...

26. 05. 2023. у 20:25

Коментари (1)

ГРАДИЋ ЈЕ НАПУШТЕН ВЕЋ 40 ГОДИНА: Сада га је купио тајновити човек за више од 20 милиона евра