МИЛАНОВИЋ КАО ВУК САМО "ПРОМЕНИО ДЛАКУ": Признао отимање Косова, али је претио Србији због Петровачке цесте

Милица Станојковић

01. 02. 2023. у 07:00

И ОНАЈ који је много пута машио суштину, једном има право да погоди мету. Изјава да је "Косово отето од Србије", која је дошла од ненаклоњеног нам хрватског председника Зорана Милановића, изазвала је буру у јавности.

МИЛАНОВИЋ КАО ВУК САМО ПРОМЕНИО ДЛАКУ: Признао отимање Косова, али је претио Србији због Петровачке цесте

Милица Станојковић

Ако по страни оставимо безразложну еуфорију са понеким саркастичним "Зоки, Србине", ипак, треба с великом дозом озбиљности приступити ономе што је он наглас изговорио.

Милановић се усудио, као један од ретких политичара из такозваног западног политичког пејзажа, омеђеног границама ЕУ и НАТО, да каже да је "Косово анектирала међународна заједница и да је то део територије извучен из Србије". Послао је у етар, што је изазвало негодовање и у Приштини и у Европи, истину да је, "ако је то једном направљено без воље државе као што је Србија, само било питање када ће Руси или неки трећи направити исто".

Ипак, већ у трећем пасусу, скинуо је горе поменуту етикету, у истом контексту, налепивши нама нову - назвавши нас опанчарима (који не могу да се пореде са светском суперсилом).

Иако је сада изрекао истину о Косову, не може се занемарити и заборавити да је о истој тој отетој српској покрајини, говорио да не разуме земље чланице ЕУ које нису признале независност и да ће се лично заложити да то исправе. Приде иду и изјаве о страдању Срба у Јасеновцу, јер су - "пружали отпор".

О променљивом расположењу и спорадичном политичком надахнућу за истину, можда најбоље говори и његова прошлогодишња претња поводом оптужнице Србије против хрватских пилота због злочина на Петровачкој цести: "Браћо Срби, памет у главу. Такви преко мене живог нећете у ЕУ. Сад ћу вероватно бити усташа. Прошле недеље сам био Србин". Ово подсећање има сврху да покаже да је вук само променио длаку. И то привремено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

НА СВОЈОЈ КОЖИ САМ ОСЕТИЛА Петра Дивац проговорила о проблемима које је имала јер је УСВОЈЕНА