УМЕСТО У ЕУ, БОГАТИ РУСИ ТРОШИЋЕ ПАРЕ У ЕГИПТУ И ТУРСКОЈ: Коме ће заиста да нашкоди одлука о укидању виза?

Бранко ВЛАХОВИЋ, од сталног дописника "Вечерњих новости" - МОСКВА

12. 08. 2022. у 12:00

ПОЗИВ Владимира Зеленског да све земље престану да издају визе грађанима Русије и тако их изолују заслужује озбиљну психијатријску анализу, а нажалост изгледа да ће му се придружити велики број чланица ЕУ.

УМЕСТО У ЕУ, БОГАТИ РУСИ ТРОШИЋЕ ПАРЕ У ЕГИПТУ И ТУРСКОЈ: Коме ће заиста да нашкоди одлука о укидању виза?

Фото АП

 Пољска, Естонија и Белгија су се залагале за то, а нису с раскида ни Холандија, Данска, Чешка, Словачка, Летонија...

Лидер Украјине је ових дана казао да "Руси треба да живе у свом свету док не измене своју филозофију". На то се патетично надовезала естонска премијерка Каја Калас, казавши како је добијање туристичке визе за ЕУ привилегија а не право. Руски амбасадор у Естонији Владимир Липајев је реаговао оценом да је то чист нацизам.

Новости

 

ного је примера који показују бахатост политичара из некадашњих совјетских република који сматрају да је пасош земље ЕУ доказ некакве супериорности. Наравно да је издавање или неиздавање визе странцу суверена одлука сваке државе, али нас Европљани својим последњим потезима неодољиво подсећају на мрачна Хитлерова времена у којима су била могућа кажњавања и изолације читавих народа.

Но, батина увек има два краја. "Кажњавање" богатих Руса који су путовали по западној Европи и галантно трошили тамо новац аутоматски је кажњавање својих хотелијера и власника ресторана и скупих бутика. Пошто је у свету велики број земаља које нису увеле санкције Русији, парајлије са истока само ће променити туристичке дестинације.

Највише ће да трљају руке Турци и Египћани, где су Руси увек били радо виђени гости. Добро ће зарадити и они авионски превозници из земаља које не помишљају о санкцијама. Иначе, већина грађана Русије никада није путовала у ЕУ и због тога нимало не пати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

МАНДИНЕ ГОРКЕ РЕЧИ ИЗ 90их: Учити децу да буду поштени је као да их учите да буду идиоти