ЗАХВАЉУЈУЋИ АЛБАНЦУ СРПСКА ЦРКВА ЈЕ И ЦРНОГОРСКА: Учини Дритан оно што нису могла двојица рођене браће, Србин и Црногорац

Душан Стојаковић

09. 08. 2022. у 09:20

ДА је нашим ђедовима са динарског масива неко прорекао да ће светосавску цркву одбранити један Албанац, сви би рекли да је ђаво ушао у њега!

ЗАХВАЉУЈУЋИ АЛБАНЦУ СРПСКА ЦРКВА ЈЕ И ЦРНОГОРСКА: Учини Дритан оно што нису могла двојица рођене браће, Србин и Црногорац

Потписивање Темељног уговора у вили Горица, Фото Влада ЦГ

Срећом, не доживеше и пророчанства, али и дела не видеше. Бежали су наши ини због зулума и освете. Из Зете, Раса и Старе Херцеговине, да би поштедели и спасли оне који бежати нису могли. Распирили се и земљу и крув нашли као војници, граничари - крајишници. Чували Христово име и Европу. Крварили! Олујом ношени!

И они који су остајали у "кршевитој Спарти" нису одустајали. Бранили су своје, секли што се сећи да. Опстали! И једни и други! Јединили се под звездом петокраком што је сијала и у мраку. Веровали! Погрешили! Часно хтели, у нечаст нису веровали!

Фото: П. Митић

Наше грешке и завидни погледи преко плота били су муниција за злотворско планско одрођавање! Брата од брата. Сина од оца. Унука од ђеда! И унедоглед. Најлепша земља на свету, тако до пре неки дан, била је једина без своје цркве. Деловало је залудно литијање верног народа у Црној Гори са жељом да се, барем, изједначи са туђинским верама.

Кад је дошло до дувара, појави се Дритан од неког Абаза, који учини оно што нису могла двојица рођене браће, Србин и Црногорац?! Није имао социолошке и психолошке букагије да пружи руку. Умири страхове. Унормали оно што је вазда нормално било. Захваљујући Албанцу Дритану Абазовићу српска црква је и црногорска!

А, ми браћо? Јесмо ли могли боље? Очигледно, нисмо! Али, можемо да поправимо! Дритан је помогао да рутина не буде Рубикон. Остаје нам да знањем и лепим васпитањем учинимо да буду вечне и Црна Гора и Србија. Ако је могуће братске, а никад једна другој душманске!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (6)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу