АМНЕЗИЈА И ГАЖЕЊЕ СВИХ ЗАКОНА: Поход политичког Сарајева да читавом свету наметне бошњачку истину

Срђан Мишљеновић

25. 06. 2022. у 08:00

САРАЈЕВСКИМ политичарима су пуна уста Босне и Херцеговине.

АМНЕЗИЈА И ГАЖЕЊЕ СВИХ ЗАКОНА: Поход политичког Сарајева да читавом свету наметне бошњачку истину

Новости

Где год да се појаве упорно причају како мора да се поштује држава и њене надлежности, наравно, не пропуштајући прилику да оптуже Реопублику Српску да руши БиХ. И тако већ од "Дејтона" наовамо. А онда перјанице сарајевске политике, министарка спољних послова Бисера Турковић, и њена десна рука Свен Алкалај, шеф Мисије БиХ у УН, самовољно одлуче да гурају резолуцију о Сребреници у Генералну скупштину УН.

Одједном поменути добију амнезију и једноставно само забораве на њима једну једину Босну и Херцеговину и на Председништво БиХ, које је, само подсећања ради, за Бисеру и Свена, једино задужено за спољну политику. И по Уставу ниједна одлука о спољној политици не може да се доноси без одлуке тог тела.

У свом походу да читавом свету наметну бошњачку истину, гази се сваки закон и надлежност државе. Институције БиХ дефинитивно не постоје. У том тренутку постоји само сарајевски џемат који диктира разним Бисерама и Алкалајима шта да раде. Ако у том лудилу дође до рушења ионако климавих заједничких институција БиХ, за то очигледно Сарајево није забринуто, јер ће, по већ устаљеној матрици, за све да окриви Републику Српску. Странце или међународну заједницу, бар њен западни део, имају на својој страни, па ће Српска увек моћи да рачуна на понуду са Запада да се "извини Ђури што ју је тукао".

Ипак, и није све тако баш црно по Републику Српску у деловању Турковићеве и Алкалаја. Све док постоје овакви јахачи апокалипсе све се јаче потврђује теза Републике Српске да БиХ управо руше они који се највише у њу заклињу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОБИЧАЈ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДУЈУ: Знате ли зашто се мушкарцу цепа кошуља када добије дете?