КОТАО: Што дубље упадамо у гротло ковида, видици су нам све суженији

Биљана РАДИВОЈЕВИЋ

27. 08. 2021. у 10:05

СЛОН прави озбиљну штету у стаклари, а ми се понашамо као да уопште није ту!

КОТАО: Што дубље упадамо у гротло ковида, видици су нам све суженији

Новости

Што дубље, опет, упадамо у гротло ковида 19, видици су нам, чини се све суженији: маске смо одавно поскидали, па се тако растерећени, и тек делимично вакцинисани, раштркали по морима, као да никакав проблем са короном немамо. Помало заглунули од буке на музичким фестивалима, на које се улазило и на теткину потврду о вакцинацији, а неки и обневидели од дима са роштиља на гурманским манифестацијама, не чујемо и не видимо да се болнице, опет пуне, да тамо у већини леже мушкарци у пуној снази, без претходних болести, да од ковида умиру и труднице...

Блажени у том незнању можемо и да филозофирамо, да упорно бранимо права која нам нико и не угрожава. Јер, шта нам је то наметнуто? Вакцинација није обавезна ни за кога, па ни тамо где би било очекивано да су вакцинисани сви - у здравству. Нико нам не тражи ковид-пропусницу ни за свадбу, концерт, ни за биоскоп... Живимо као да короне нема.

У слободама у време глобалне пандемијске неслободе, надмашили смо и сами себе, и свет.

Ко је против имунизације, слободан је да се не вакцинише. Ма, "обрнули смо игрицу", али нећемо ситничарити, не дај боже инсинуирати да смо колективно подлегли антиваксерским манипулацијама, и да имунизоване где год да крену угрожава 48 одсто невакцинисаних у одраслој популацији.

У овом глобалном ковид-котлу, бићемо слободнији од Немаца, Француза, Италијана. Нека они носе у џепу свој green pass, без којег не могу у метро, позориште, ресторан. Ми ћемо се држати процене да би и "ковид-пасош" код нас био противуставан. Само, ако нас стварност натера да се пробудимо из ове нирване, нека нико не тражи слободан кревет у болници, још мање респиратор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИКРООРГАНИЗМИ УБОЈИТИЈИ ОД НАОРУЖАЊА: Да ли се нешто мућка са вирусом који изазива мајмунске богиње?