СУЂЕЊЕ ВЕКА У ШПАНИЈИ - НА КЛУПИ ИГОР СРБИН: Позвано чак 60 сведока, Фехер ће бити у непробојној кабини

Новости онлине

27. 01. 2021. у 21:26

СУЂЕЊЕ ВЕКА У ШПАНИЈИ - НА КЛУПИ ИГОР СРБИН: Позвано чак 60 сведока, Фехер ће бити у непробојној кабини

Фото: ЕПА

ЧАК 60 особа позвано је на суђење Норберту Фехеру, познатијем као Игор Србин и Игор Рус, због троструког злочина у Шпанији.

Међу 60 званица наћи ће се 20 припадника шпанске Цивилне гарде, 30 припадника криминалистичког одељења Цивиле гарде Теруеа, Сарагоса и Мадрида, петоро рођака убијених, четири стручњака Арагонског института за правну медицину (ИМЛА) и заменик директора Казнено-поправног центра Зуера.

За 12. април заказано је припремно рочиште када ће се конституисати порота а оптужени ће имати прилику да се изјасни о кривици, 13. и 14. ће прилику да говоре имати сведоци, а 15. и 16. то ће учинити стучњаци и полицијски агенти.

И ово суђење опасни убица ће пратити из кабине специјално изграђене за ову прилику, тешке 700 килограма. Састављена је о прозирних поликарбонатних зидова, са челичном конструкцијом, а у њој се налази микрофон и завесе које се на захтев сведока навлаче јер се, како су на ранијим суђењима причали, не осећају безбедно у његовом присуству.

Игору Србину се на терет стављају три кривична дела убиство, три разбојништва, два напада, једно кривично припадање криминалној организацији и илегално поседовање оружја. Оптужен је да је 14. децембра 2017. године на фарми "Мас дел Сасо" између гадова Андора и Теруел и Албалате дел Арзобиспо.

Тужилаштво, како смо раније писали, настоји да докаже да је Фехер злочине за које се терети починио хладнокрвно и потпуно свестан, знајући савршено шта чини.

Фото: ЕПА

Кобног дана отац Хосе Луиса је зачуо пуцањ и угледао светло на свом имању, због чега је помислио да се бегунац, за којим се тих дана интензивно трагало, скрива на његовом имању. Када је позвао полицију, несрећни човек није ни слутио да је пуцњем који је чуо, Игор Србин пресудио његовом сину.

Ипак, да није било тог позива престрављеног оца, можда овај опасни бегунац никада не би био ухапшен. А можда се не би догодила ни убиства припадника Цивилне гарде. Наиме, када су припадници Цивилне гарде Виктор Ромеро и Виктор Хесус Кабаљеро дошли на лице места, Игор Србин је на њих запуцао, а затим побегао.

Ухапшен је тек сутрадан у преподневним сатима пошто је пијан изазвао саобраћајну несрећу, ударивши украденим камионетом у дрво. Код њега је пронађено оружје, али и флаша алкохолног пића.

Крајем 2017. године био је један од најтраженијих светских бегунаца за кога је утврђено да је користио више од 18 различитих идентитета. Српска јавност познаје га по лажним именима Игор Вацлавић, Игор Србин, Игор Рус...

Иначе, ово ће бити друго суђење са којим се Фехер суочава у Шпанији, пошто га је у фебруару 2020. године исти суд већ осудио на 21 годину затвора због два кривична дела убиство у покушају.

Претходно је у лето 2019. године у Италији осуђен на дожоивотни затвор због убиства Давида Фабрија и Валерија Верија, 1. и 8. априла 2017. године, а сада је удовица Давида Фабрија тужила Италију јер је, како је навела у тужби, убица њеног супруга одавно требало да буде протеран из Италије и у том случају до злочина не би ни дошло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)