ЛАЖНА УЗБУНА У НОВОМ САДУ: Запослени евакуисани када је у суд стигла дојава - "Нека будала је унела бомбу"

Љ.П.

26. 01. 2021. у 13:24

ЛАЖНА УЗБУНА У НОВОМ САДУ: Запослени евакуисани када је у суд стигла дојава - Нека будала је унела бомбу

Фото: Принтскрин

ДОЈАВА о експлозивној направи у згради новосадског суда, била је лажна, утврђено је прегледом противдиверзионе јединице полиције казала је за „Новости“, Јелена Остојин, портпарол Вишег суда у Новом Саду.

Зграда правосудних органа и тужилаштава је била евакуисана око подне, јер је засада непознати мушкарац, нешто пре 12 сати позвао телефонску централу суда и рекао да је „нека будала унела бомбу“, о чему је одмах обавештена полиција, те је уследила евакуација  запослених и грађана, и детаљан преглед зграде.

Зграда у којој су смештени Апелациони, Виши, Основни и Привредни суд, као и Апелационо, Више и Основно тужилаштво, били су евакуисани и пре пет дана, односно 22. јануара,  када је такође мушки глас преко телефона саопштио да се у тоалету на првом спрату налази експлозивна направа и додао да ће поново звати и рећи где је ставио другу експлозивну направу.

Тада је иза тоалетне шоље пронађен бели коверат у којем се налазила батерија обмотана пластелином величине песнице. Надлежно тужилаштво је ово дело квалификовало као изазивање панике и нереда.

Пре тога, дојава о бомби је стигла и 10. децембра прошле године и то два пута у размаку од 45 минута. И тада је прегледом утврђено да је била лажна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)