РАСТА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Виши суд објаснио разлоге за одлуку о продуживању притвора

Танјуг

01. 12. 2020. у 12:38

РАСТА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Виши суд објаснио разлоге за одлуку о продуживању притвора

Фото: Н. Скендерија

ВИШИ суд у Београду продужио је за још 30 дана притвор певачу Стефану Ђурићу Расти и Б.Л, код којих је почетком октобра када су ухапшени, пронађен сканк и кокаин.

Притвор им је продужен због постојања особитих околности које указују да би у кратком року могли да понове кривично дело, прецизирала је портпарол суда Татјана Тешић.

На ову одлуку суда имају право да уложе жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Против Ђурића и Б.Л. Више тужилаштво у Београду води истрагу због сумње да су извршили кривично дело - недозовљена произвођња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена казна од три године до 12 година затвора.

Истрага је у завршној фази и очекује се да буде окончана након што у тужилаштво стигне ДНК вештачење, а онда следи одлука о оптужници.

Ђурић се на саслушању у тужилаштву налон хапшења бранио да је пронађени сканк користио за сопствену употребу, међутим тужилаштво му није поверовало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marina

01.12.2020. 14:17

Rasta, talentovan mladi čovek... Jednog dana će biti zahvalan što su ga sudske odluke ostavile u životu. Porok je mnoge talentovane ljude prevremeno odneo na onaj svet. Za Rastu ima nade. Budu jak mladi čoveče.