ЛЕШ У ЛОКВИ КРВИ ПРОНАШЛА ЋЕРКА: Откривен мотив злочина код Гаџиног Хана?

Novosti online

30. 11. 2020. у 20:12

ЛЕШ У ЛОКВИ КРВИ ПРОНАШЛА ЋЕРКА: Откривен мотив злочина код Гаџиног Хана?

Илустрација полиција Фото П. Милошевић

МАШИНБРАВАР С. К. (93) који је данас пронађен мртав у локви крви у својој кући у селу Доњи Душник код Гаџиног Хана вероватно је убијен током пљачке.

То претпостављају његове комшије које у разговору кажу да је чак поставио камере да надгледају двориште његове куће због честих како ситних тако и великих крађа.

Више јавно тужилаштво је потврдило да је осумњиченом М.Ј. (22) за кривично дело тешко убиство одређен притвор од 48 сати. Борислав Радоњић потврдио је да ће момак бити ускоро саслушан.

М.Ј. је иначе један од првих комшија Саве К.

- По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченом М.Ј. (1998. годиште) из Доњег Душника, одређено је задржавање до 48 часова, у ком року ће бити саслушан у тужилаштву, а због постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство. Дежурни заменик Вишег јавног тужилаштва у Нишу је заједно са полицијом извршио увиђај лица места и наложио обдукцију тела покојног С.К. (1927. годиште) из Доњег Душника - саопштио је Борислав Радоњић, портпарол тужилаштва.

Леш убијеног је наводно пронашла једна од две његове ћерке, које живе у Нишу. У овом селу удаљеном од Ниша двадесетак километара данас после доласка полиције свашта се препричавало, али једна од најчешће спомињаних теза је да је дошло до пљачке и да је С.изненадио лопова који насилно реаговао.

- Њега су стално поткрадали. Имао је пристојну пензију од педесетак хиљада динара и годинама је вредно скупљао алат, али такав је народ, крали су му од шрафцигера до крупних ствари. Поставио је камере на кућу за које не знамо да ли су радиле и колико је он могао да види снимке са њих. Вероватно су служиле да плаше лопове. Он је ту у оквиру куће имао радионицу где је држао много машина и алата. Био је виталан старчић, добар човек. Никада није одбијао да нешто уради, ако може да помогне - причају мештани овог села.

Он се служио разним триковима да спречи лопове тако да је остављао цедуље на капији "Враћам се за пола сата", када је ишао у Ниш код ћерки или имао неки посао у Гаџином Хану због ког је требало да се дуже задржи ван куће.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)