ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: Спречени покушаји кријумачерења 3.000 различитих медикамената

Танјуг

24. 11. 2020. у 18:15

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: Спречени покушаји кријумачерења 3.000 различитих медикамената

Илустрација, Фото: Управа царине

ЦАРИНИЦИ су у суботу, 21. новембра, у сарадњи са полицијом, на граничним прелазима Аеродром "Никола Тесла" и Градина спречили два покушаја кријумчарења и запленили готово 3.000 различитих медикамената.

Прекршај на београдском аеродрому откривен је када је у зеленом контролном пролазу заустављена 51-годишња Београђанка, која је непосредно пре тога допутовала летом из Москве и преузела свој пртљаг са карусела у којем је пронађена гомила суплемената и лекова руског порекла, саопштила је Управа царина.

Она је са собом понела више од 2.300 бочица, таблета, капсула и ампула лекова и суплемената углавном на биљној бази, за побољшање функције вида (черника форте), можданог крвотока (ноотропил пирацетам), нивоа гвожђа (фењулс), зарастање прелома (златна мумија), смањење нивоа шећера у крви (олиџим), подизање имунитета (имунофан) и слично.

Међу пронађеним лековима и дијететским средствима било је и 170 бочица имуномодулатора за мачке (фелиферон) и лека против псеће болести (гискан-5), навела је царина.

Истог дана на Градини је заплењено 480 таблета лека „ривотрил" који се налази на листи психоактивних контролисаних супстанци.

Прекршај је откривен када је за детаљан преглед на излазу из земље издвојена "хонда џез" бугарских регистрација у којем је било двоје бугарских држављана.

Иако су рекли да немају ништа за пријаве, приликом детаљног прегледа, у ладици испред сувозачког седишта пронађено је 16 кутија са по 30 таблета „ривотрила".

Бугарским држављанима је због тога одбијен излаз из наше земље, па су заједно са пронађеним психоактивним таблетама предати у даљу надлежност полиције и тужилаштва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)