ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево како је дошло до другог сукоба у неколико дана

Д.З.

29. 10. 2020. у 22:38

ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРПСКЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: Ево како је дошло до другог сукоба у неколико дана

Фото: Depositphotos

ДАНАС поподне, око 17.00 часова непознате особе пуцале су из правца Косова и Метохије из аутоматског оружја на припаднике српске полиције.

Према сазнањима “Новости” у овој пуцњави која се догодила надомак административне линије нико није повређен, а припадници полиције одговорили су хицима у ваздух.

- Током дана Албанцима из подујевских села који су крали шуму унутар куршумлијске општине преврнуо се трактор са дрвима. Када су у поподневним сатима дошли да извуку трактор отворили су ватру из аутоматског оружја на припандике полиције који су приметили крађу. Срећом у тој пуцњави нико није повређен а полицајци су одговорили хицима у ваздух - испричао је "Новостима" извор упознат са овим инцидентом објашњавајући да се пуцњава десила надомак Луковске бање у потезу административне линије који није настањен.

Иначе, ово је друга пуцњава албанских шумокрадица у последња четири дана на припаднике полиције у куршумлијској општини који обезбеђују административну линију. На срећу ни у претходној пуцњави није било повређених али су крађе шуме поготову у овом периоду од стране Албанаца на потезу административне линије која се између куршумлијске и општине Подујево протеже у дужини од 106 километара честе.

Другу, односно косовску страну административне линије обезбеђују косовска полиција и КФОР али шумокрадиоце неометано упадају на ово подручје административне линије које је брдско планинско и под шумом, а приликом контроле српске полиције која спречава крађе шуме, Албанци који долазе углавном наоружани.

Штете које причињавају крађом шуме су непроцењиве поготову што осим крађе стабала мењају и конфигурацију терена због непланске сече. Шумокрадице углавном не бивају кажњене јер их са друге стране административне линије нико не контролише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Kursum_Ljuti

30.10.2020. 00:48

Pitao bih samo ministre policije i vojske Srbije.Cemu sluze i kome sluze desantno jurisni helikopteri "leteci tenk" Mi-35M koji smo kupili od Rusa i Erbas H-145M koji smo kupili od Francuza i Nemaca? Dok se oni glancaju negde u Batajnici,Kraljevu gde vec? Siptari kradu i otimaju unutar Srbije!EPa cija je zemlja ova.......

Mirko

30.10.2020. 09:35

@Kursum_Ljuti - Prema kumanovskom sporazumu koga jedino naša država mora da poštuje zabranjeno letenje u zoni bezbednosti. Nažalost nepravedno ali tako je. A drugo samo ne razumem zašto naša policija puca u zrak? Ako ne žele ili ne smeju da se brane zašto i u zrak pucati i tako trošiti sredstva poreznih obaveznika bespotrebno.