ИЗ УСТА ЈОЈ ЈЕ ИЗЛАЗИО ДИМ: Хероји са Дорћола открили шта им је девојчица рекла након што су је спасили из запаљеног стана

Novosti online

29. 10. 2020. у 21:11

ИЗ УСТА ЈОЈ ЈЕ ИЗЛАЗИО ДИМ: Хероји са Дорћола открили шта им је девојчица рекла након што су је спасили из запаљеног стана

Давид Ника, Лазар Ереш, Немања Држаић и Павле Гавура / Фото Ж. Кнежевић

ГРАЂЕВИНСКИ радници Нико Давид, Немања Држајић, Лазар Ереш, Ненад Јанковић и Павле Гавура постали су хероји нације.

 Поводом подвига  момцима је приређен свечани пријем у Скупштини града Београда. Том приликом заменик градоначелника Горан Весић им је уручио награде и плакете.

Један од најмлађих хероја Немања Држајић (20) наводи да он и његове колеге нису свесни храброг подвига, али да им у главама и даље одзванјају врисци и  вапај девојке, која је из запаљеног стана вишеспратнице у Улици Високог Стевана, тражила помоћ.

- Ватра ју је сатерала на руб терасе, а она је из петних жила викала и молила за помоћ. Нисмо имали времена за губљење, у тренутку смо осмислили план да колегу вежемо канапом, а потом га заједно са девојком привучемо на спрат испод. И успело нам је, девојка је скочила у његово наручје, а већ у следећој секунди ватра је урушила плафон њене терасе - наводи Држајић.

Овај Панчевац, који је са још четворицом хероја радио на санацији оближњег објекта, објашњава да је девојка након спашавања успела само да им каже да осећа бол, док је из њених уста излазио дим.

 - Изустила је само: 'Све ме боли, хвала вам', а потом се насмешила. Њену мајку смо пронашли сутрадан, а она нам се уз сузе захвалила - наводи млади херој.

Подсећамо, тинејџерка је у пожару задобила опекотине трећег степена и јуче је требало да буде оперисана. Ови панчевачки хероји су и након великог подвига наставили да мисле на девојку из пожара, те су покренули акцију сакупљања помоћи.

- Позивамо све људе добре воље да помогну овој храброј девојци, коју очекује дуг опоравак. Надамо се да ће се њено стање побољшати, па да ћемо се и званично упознати - казао је он. Подсећамо, она је задобила опекотине трећег степена и јуче је требало да буде оперисана.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)