РОЂАК АЛАНА КОЖАРА НЕСТАО СА ЛАЗАРОМ? Нови детаљи истраге о потрази за младим Вукићевићем, коме се траг губи 14. октобра на Бановом брду

З. УСКОКОВИЋ

26. 10. 2020. у 22:00

РОЂАК АЛАНА КОЖАРА НЕСТАО СА ЛАЗАРОМ? Нови детаљи истраге о потрази за младим Вукићевићем, коме се траг губи 14. октобра на Бановом брду

Место где је пуцано на Александра Шарца

ОПЕРАТИВЦИ српске полиције идентификовали су још једну особу, којој се траг губи у исто време када и Лазару Вукићевићу (30). Вукићевић је нестао 14. октобра на Бановом брду, а последњи пут се чуо са Дамиром Хоџићем (23) из Бара, блиским рођаком Алана Кожара, убијеним летос на Крфу. Од те ноћи, поред Вукићевића нема ни младог Хоџића, али и још једног младића, који је са њима био у друштву!

Претпоставка је да су сва тројица отета, а да иза њиховог нестанка стоји иста криминална група из Београда, блиска "кавачком" клану. Вође ове екипе, према оперативним сазнањима, одговорне су и за смрт Александра Шарца (35), који је у понедељак ујутру подлегао повредама у Ургентном центру, али и за отмицу Горана Величковића Гоксија и Љубомира Марковића Киће.

- Од тренутка када је најављен жесток одговор државе на њихово понашање и злодела, вође ове криминалне групе су се дале у бег - наводи извор "Новости" из безбедносних структура. - Постоје информације да су скровиште пронашле не само ван Београда, већ и државе. Ипак, не могу да се сакрију, наћи ћемо их. Приводе се и саслушавају њихови сарадници.

Осим зверстава и сакаћења људи, које, према оперативним информацијама снимају и "шерују" путем "скаја", апликације на криптованим телефонима, за ову групу се везује и трговина наркотицима, рекет и изнуда. Сва ова недела, посебно растурање дроге, чине у сарадњи са појединим припадницима и вођама "кавачког клана". За њихов рачун, како се претпоставља, "одрадили" су и неке ликвидације.

- Располажемо индицијама да им је неко из Црне Горе сигнализирао када у Београд стиже Хоџић, наводно припадник барског криминалног клана, чији је вођа, до јула био Алан Кожар, његов блиски рођак - наводи наш саговорник. - Ова барска екипа се наслања на "шкаљарце". Сумњамо да je Хоџић можда послужио као "мамац" за Вукићевића.

Наводно, млади Баранин, Вукићевић и још један младић, нестали су исте ноћи. Њихову судбину сада истражују припадници српске полиције.

- Страхујемо од најгорег, али се надамо и чуду - наводи наш извор. - Ипак, вође ове београдске екипе су блиски са "кавчанима", а Хоџић је "шкаљарац". Свашта је ту могло да се догоди.

Овај младић из Бара је, иначе, неколико пута хапшен у Црној Гори. Привођен је због нелегалног држања оружја, али и уцене и "рекета". Последњи пут његово име појавило се на ступцима црне хронике априла 2018. године када је, са саучесницима, осуђен на годину дана затвора због покушаја изнуде 10.000 евра од једног Улцињанина.

Хоџић је у блиским рођачким везама са убијеним Кожаром. Вођа барске криминалне групе и Ужичанин Дамир Хаџић изрешетани су 23. јула ове године испред виле коју су били изнајмили на Крфу. За њиховим убицама се и даље трага.

- Кожар и Хаџић важили су за људе који су били у изузетним односима са "шкаљарцима", али и Филипом Кораћем и Луком Бојовићем - наводи наш извор. - За Хаџићем је Србија била расписала црвену Интерполову потерницу, јер је идентификован као један од убица Даворина Балтића 1. јануара 2018. у центру Београда.

Балтић је био главни оперативац "кавачког" клана и организатор неколико убистава. У тренутку злочина са њим у друштву била је активна припадница МУП Србије, којој се сада суди због уклањања доказа. Она је Балтићев пиштољ после злочина, према оптужници, бацила у контејнер.

СРБИЈА НЕЋЕ БИТИ ДРУГА КОЛУМБИЈА

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће се држава обрачунати са криминалним групама, повезаним са мафијашким клановима из Црне Горе. То ће бити и један од приоритета будуће владе. Интересантно је да се ова београдска криминална група, блиска "кавчанима", позива на своје везе у полицији и другим службама.

- Мафији ћемо стати за врат, Србија не сме и неће никада бити друга Колумбија - поручио је председник Вучић и додао да ће из државног апарата бити "истребљен" свако ко је сарађивао са мафијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)