УБИО ЈЕ ЈЕР ВИШЕ НИЈЕ ХТЕЛА ДА БУДЕ СА ЊИМ: Исповест брата и снаје Јасмине која је убијена у Баричу

Ј. Д. Љ.

26. 09. 2020. у 09:10

УБИО ЈЕ ЈЕР ВИШЕ НИЈЕ ХТЕЛА ДА  БУДЕ СА ЊИМ: Исповест брата и снаје Јасмине која је убијена у Баричу

Фото приватан архива

РАДОВАН Раша Ранисављевић (58) из Свилеуве, код Коцељеве, који је осумњичен да је у четвртак убио Јасмину Пуретић (46) у кући у Баричу, требало је синоћ да буде саслушан у Вишем тужилаштву у Београду.

Још нема потврде да ли је за њега затражен притвор до 30 дана.

Јасминини најближи и јуче су били у шоку због свега што их је задесило. Веле да их је Ранисављевић, иначе дугогодишњи начелник Одељења за општу управу у Коцељеви, завио у црно. Он је са више убода ножем усмртио Јасмину, са којом је неколико месеци био у емотивној вези. Потом је прикрио трагове злочина и одвезао се до Шапца, где је покушао да се убије скоком са тамошњег моста. У томе га је спречила полиција, којој је признао злочин, након чега је ухапшен.

- Јасмина је одраније познавала Радована, али га је боље упознала пре нешто више од годину дана - кажу, за "Новости", Јасминин рођени брат Петар и снаја Биљана Пуретић. - Њему је жена била у болници. Лечила се у Клиничком центру Србије, где је Јасмина радила као куварица. Радован ју је тада, као земљакињу, замолио да му остави свој број телефона, како би могао да је позове уколико му нешто затреба везано за супругу, или за њега, јер је и он сам, како јој је рекао, нарушеног здравља. Она му је изашла у сусрет, јер је стварно хтела сваком да помогне.

КОЛЕГЕ ИЗ КОЦЕЉЕВЕ ГА ХВАЛЕ

И ДОК је Јасминина породица огорчена на Ранисављевића, његове колеге о њему причају да је био пожртвован на радном месту, али и признају да је "много волео жене". Наглашавају,ипак, да ниједну није приморавао на било шта што нису желеле и саме.

Наводно је био пред бракоразводном парницом, причало се да је и у његовој кући било драме. Наводно је чак истерао и жену из куће, јер је решио да ожени Јасмину, а затим и да је отишао из родне Свилеуве и изнајмио стан у Шапцу...

Радовану се, изгледа, допала земљакињина љубазност и предусретљивост, али и она сама.

- Мало-помало, Радован је почео чешће да зивка Јасмину телефоном, наводно, да би се распитао за женино здравље - прича снаха Биљана. - А онда је, како га већ бије глас да то уме, почео најпре да јој шаље поруке, а затим и да јој се удвара. Правио се фин, културан, покушавајући да је освоји, из дана у дан.

ОСУМЊИЧЕН Радован Ранисављевић, Фото приватан архива

Јасмина је 28 година била у браку, али рођацима је говорила да последњих пет није имала никакав контакт са супругом. Син (27) и ћерка (17) су живела са оцем, па је Ранисављевић на крају некако успео да је освоји тако саму и рањиву, после неуспелог брака.

- Говорили смо јој да он није за њу, да је психопата, да опседа многе жене из овог краја, јер је на важном месту у општини - причају Јасминини најближи. - Међутим, није нас послушала. Бар не одмах, све док и сама, пре отприлике пола године, није схватила о каквом је човеку реч. Када је после неког времена мало боље упознала, његове добре и много више лоших особина, као и патолошку заљубљеност и љубомору, решила је да прекине њихову везу. Тада је желела да престане да се виђа са њим, али је он није остављао на миру.

САХРАНА ПОСЛЕ ОБДУКЦИЈЕ

ПЕТАР и Биљана Пуретић, који живе у Коцељеви, кажу да још не знају тачан датум и време сахране.

- То ћемо знати по завршетку обдукције - каже снаја.

- У сваком случају, наша Јасмина, биће сахрањена у селу Свилеува, одакле је пореклом и коју је неизмерно волела.

Док је Јасмина, почетком године, неколико месеци била на раду у Немачкој, Радован је, кажу Јасминини најближи, насртао и на једну Биљанину колегиницу. Све су јој то испричали и тада је дефинитивно одлучила да се више не виђа са њим.

- После те њене одлуке, Радован је почео буквално да је прогања, прати, досађује... - тврде њени најближи. - Није могао да се помири са чињеницом да га Јасмина више не жели. Блокирала му је позиве, није више желела да се виђа са њим, али он је није остављао на миру, нити је одустајао. Говорио јој је чак да она не може толико да га блокира колико он нових бројева телефона може да купи и да је са њих зове. Недавно је наша ћерка провела дан са Јасмином, а онда нам је увече рекла: "Мама, ја мислим да неки човек уходи и прати нашу Јасмину!". Када нам је показала његову слику, схватили смо да је реч о Радовану.

Кобне вечери у Баричу Јасмина вероватно није хтела да пусти Ранисављевића у кућу, а онда се он попео на мердевине, разбио прозор, ушао унутра и мучки је убио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Ja

26.09.2020. 10:46

Sve te ljude, koji su znali kakav je, treba pozvati da svedoce, a ne da se baca ljaga na ovu zenu! Ne treba on da odgovara samo za ubistvo, nego i za proganjanje i uznemiravanje i za nasilno provaljivanje u tudju kucu! Nikakva to ljubav nije bila!

Pa Vidi Ovako

26.09.2020. 15:12

Da je hteo da se ubije, mogao je to uraditi minimum 10 puta od Bariča do Šabca, ima toliko kamiona koji ga ne bi ni osetili pod točkovima. To je priča za malu decu, da bi mu bila kao olakšavajuća okolnost. Dobro da nisu rekli da je otišao kući i počeo da planira samoubistvo, jedno mesec dana.