ХТЕЛИ ДА ГА ВОДЕ У ПОЛИЦИЈУ: Суђење петорици оптужених за покушај отмице Горана Цвијетића

Љ. П.

22. 09. 2020. у 09:40

ХТЕЛИ ДА ГА ВОДЕ У ПОЛИЦИЈУ: Суђење петорици оптужених за покушај отмице Горана Цвијетића

Фото Д. Дозет

СУЂЕЊЕ петорици оптужених за покушај отмице Горана Цвијетића (43) из Будисаве, пре три године, у Вишем суду у Новом Саду, јуче је поново започето због промене судског већа.

Петорица оптужених - Горан Ковачевић, Далибор Богдановић, Владица Ракић, Ненад Стевић и Божидар Боснић су изјавили да се не осећају кривима за дело које им се ставља на терет.

Први пут од почетка суђења, износећи своју одбрану пред судским већем, којим председава судија Срђан Савић, Стевић је о ономе што се догодило 22. маја 2017. године, казао да је њихова намера била да Цвијетића, кога дотад није познавао, одведу у полицију да инспекторима да изјаву о убиству Теодоре Каћански, Стевићеве невенчане супруге и пуцњаве на Ника Ускоковића, који су се догодили у јануару 2017. код једне новосадске основне школе.

- На снимцима са надзорних камера, по мом мишљењу, види се иста особа у случају када је убијена Теодора и када је пуцано код школе - изјавио је Стевић, објашњавајући да га је Ковачевић телефоном обавестио да је у близини његове зграде маскирана особа која се видела на поменутим снимцима. - Обавестио сам инспектора са којим сам стално био на вези. Ковачевић и Богдановић су ме обавестили да су га ухватили.

ПОБЕЛЕО КАД ЈЕ СПОМЕНУО "БОБИЦУ"

БОСНИћА је, како је јуче испричао, Стевић телефоном обавестио да вијају плаћеног убицу, који је убио Теодору Каћански "Бобицу", и пуцао на Ника Ускоковића.

- Стевић ми је описао да је тај човек виђен код Ковачевићеве зграде, да има црвену мајицу, црни качкет и плаве фармерке, да је вероватно наоружан и да му не прилазим - изјавио је Боснић. - Сећам се да, када је Цвијетић у колима поменуо "Бобицу", Стевић буквално побелео.

Возећи се са Цвијетићем у колима, са, како је рекао, намером да га предају полицији, Стевића је изненадило када му је Цвијетић, кога дотад никада није видео и није познавао, рекао да га не воде у полицију и да ће рећи све за "Бобицу", како су Теодору звали само њој најблискији људи.

- Хтео сам да чујем шта има да каже, па да га после предамо полицији - испричао је Стевић.

- Нисам му претио, нити упутио иједну ружну реч. Када смо изашли из тунела код Моста слободе, видели смо полицију и рекао сам им да у колима имамо убицу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)